به گزارش سیناپرس، محققان معتقدند که این یافته ها نور جدیدی بر نحوه حرکت میکروپلاستیک ها در زنجیره غذایی می تاباند و انگیزه بیشتری برای درک بهتر تأثیرات بالقوه پلاستیک های موجود در همه جای کره زمین و بر موجودات زنده ایجاد می کند.
این تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه Vrije آمستردام انجام شد که کشف مهم دیگری در این فضا انجام دادند. دانشمندان با استفاده از شکل جدیدی از طیف سنجی جرمی، اولین شواهد را از جذب ذرات پلاستیکی در جریان خون انسان به دست آوردند. در یک مطالعه آزمایشی جدید، دانشمندان روش مشابهی را برای بررسی نمونه های مربوط به شیوههای کشاورزی و دامداری اعمال کرده اند. این روش ها شامل اندازه گیری و مطالعه خوراک آسیاب شده، خوراک خرد شده، خون گاو و خوک، شیر گاو و فرآورده های گوشتی است.
در ادامه مطالعات، تجزیه و تحلیل ها نشان داد که ۸۰ درصد از این نمونه ها حاوی مقادیر قابل تشخیص حداقل یک نوع پلاستیک بودند. صد درصد از خوراک های خرد و آسیاب شده درست مانند نمونه های خون گاو و خوک حاوی پلاستیک بودند، در حالی که ۷۲ درصد از نمونه های شیر و ۷۵ درصد از نمونه های گوشت حاوی مقادیر قابل تشخیص پلاستیک بودند.
دانشمندان این مطالعه آزمایشی را نقطه شروع و نه نقطه پایان معضل آلودگی پلاستیکی می دانند. مانند بسیاری از مطالعات دیگر در این زمینه، یافته ها سوالاتی را در مورد میزان مشکل آلودگی پلاستیکی گسترده و تأثیرات بالقوه آن بر سلامت انسان ایجاد می کند.
به گفته دانشمندان پژوهش های بسیار بیشتری مورد نیاز است، اما مطالعات نشان داده اند که ذرات پلاستیکی می توانند اثرات سمی روی سلول ها داشته و شکل آنها را تغییر دهند. همچنین مطالعات روی موش ها نشان داده است که ذرات پلاستیکی می توانند به سد خونی مغز نفوذ کنند و خطر ابتلا به کلسترول بالا و بیماری های خونی را افزایش دهند.
به گزارش سیناپرس، هدر لزلی (Heather Leslie) یکی از پژوهشگران این مطالعات گفت: حیوانات در زیستگاه خود در معرض ذرات پلاستیکی قرار می گیرند و حداقل برخی از این ذرات را جذب می کنند.
این مطالعه باید انگیزه ای برای بررسی بیشتر میزان کامل قرار گرفتن در معرض آلودگی پلاستیکی و هرگونه خطر مرتبط باشد. تولید خوراک دام بدون پلاستیک برای حیوانات می تواند راهی برای بهبود قرار گرفتن در معرض ذرات پلاستیکی برای دام ها و در ادامه زنجیره غذایی برای انسان باشد.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
منبع: newatlas