جشنواره فارابی باید محورهای کاربردی تری در علوم انسانی معرفی کند
محمود حکمت نیا عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی، درباره دستاورهای علمی فارابی گفت: جشنواره فارابی در وهله اول بهدلیل کسب اعتبار علمی در داخل و خارج از کشور مورد توجه نهادهای معتبر بینالمللی قرار گرفته و در وهله دوم با فعالیت در حوزه علوم انسانی موجب ایجاد ظرفیت مطلوب در این حوزه و ابزاری جهت ارائه و عرضه دیدگاهها و نظریهها برگزیده شده است.
وی ادامه داد: جشنواره به لحاظ عملکرد، با توجه به سبقهای که از دورههای پیش به جا گذاشته، نشان داده از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کرده و به طور مطلوب و مقبول عمل کرده است؛ البته برای اینکه فارابی در مسیر رو به جلوتری قدم بردارد، باید برنامههای وسیع و گستردهتری برای این جشنواره لحاظ شود.
حکمت نیا درباره اقداماتی که جشنواره فارابی باید در آینده انجام بدهد، خاطرنشان کرد: جشنواره فارابی چهرههای برجسته در حوزه علوم انسانی را معرفی و حمایت میکند؛ که این عمل جای تقدیر و تشکر دارد، اما باید فعالیت خود را گستردهتر کند، برای مثال جشنواره قسمتی مربوط به درج آثار در حوزه مقالات ندارد.
وی در همین رابطه اظهار کرد: جشنواره باید نظریههای بومی و کاربردی را بهویژه در حوزه علوم انسانی تقویت کند و محورهای اختصاصی و کاربردیتری را در این حوزه معرفی نماید. در مجموع فارابی در طول این سالها توانسته یک جشنواره در سطح جمهوری اسلامی ایران باشد و برای خود در حوزه بینالمللی اعتبار بخرد، البته هنوز راه برای مطلوب و مقبول شدن بیشتر وجود دارد.
حکمت نیا، به نقشدانشگاه ها و فضاهای علمی در زمینه تحول در علوم انسانی اشاره کرد و درباره کمک مجامع علمی به فارابی گفت: جشنواره از یک ساختار منسجم برخوردار است که شامل افرادی که آثار خود را عرضه میکنند و افرادی که این آثار را مورد پالایش و ارزیابی قرار میدهند؛ میشوند.
وی تصریح کرد: جشنواره باید با نگاه حداکثری به پذیرش و ارزیابی آثار توجه کند و از فضاهای علمی، پژوهشی و دانشگاهها بیش از پیش استفاده بکند. زمانیکه یک اثر علمی در جشنواره بررسی و معرفی میشود؛ باید متولی و مسؤلان جشنواره برنامهای جهت ترویج و مورد توجه قرار دادن آن اثر در جامعه بهویژه جامعه علمی داشته باشند؛ که جشنواره فارابی در این حوزه نتوانسته آنطور که باید عمل کند.
عضو کارگروه حقوق سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی در ادامه افزود: جشنواره میتواند موضوع مورد بحث مجامع علمی قرار بگیرد. دانشگاه برای ارائه راهکار بهتر و رقابتیتر کردن این فرآیند و رو به جلو حرکت کردن جشنواره در این حوزه، میتواند نقش مثمرثمری را ایفا کنند. در واقع جشنواره فارابی باید با حضور خود در مجامع علمی بهصورت هدفمند و سیستماتیک اقدام کند و بهعنوان یک فرآیند، آثار علمی را دریافت، انتخاب و به یک محرک تشویق در این حوزه بدل شود.
حکمت نیا در پایان خاطرنشان کرد: حضور جشنواره فارابی در مجامع علمی سبب پیشبرد امور میشود و این موضوع باید بهطور ویژه موردتوجه قرار بگیرد؛ زمانیکه یک اثر علمی در فضاهای پژوهشی و دانشگاهی پذیرفته میشود، اقدامات بعدی در راستای عملی شدن این پروژه علمی صورت نمیگیرد. در واقع یک اثر برگزیده در ابتدای مسیر به آخر کار میرسد، درحالیکه جشنواره فارابی بصورت اختصاصی میتواند در این خصوص فعالیت کند و این امر سبب میشود تا فارابی در محافل و نهادهای علمی بیشازپیش مورد توجه قرار بگیرد.
No tags for this post.