نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پروتئینی که از گسترش سرطان لوزالمعده پیشگیری می کند

به گزارش سیناپرس، تیمی از محققان در لندن دریافتند که دستکاری سطوح یک پروتئین خاص ، توانایی تومورها را برای تبدیل شدن به شکل تهاجمی تر معکوس می کند. این بیماری یکی از کشنده ترین انواع سرطان در جهان است. این سرطان بدترین میزان بقا را در مقایسه با سایر سرطان های رایج دارد به طوری که از هر ۲۰ بیمار تنها یک نفر بیش از پنج سال پس از تشخیص بیماری زنده می ماند.

محققان در این رابطه معتقدند که نیازی جدی به ارائه درمان های موثرتر وجود دارد.  این مطالعه راه را برای توسعه داروهایی باز می کند که ژنی به نام GREM1 را هدف قرار می دهند. در واقع بر پایه این روش درمانی، می توان سرطان لوزالمعده را قبل از گسترش آن، مهار کرد.

مطالعات انجام شده نشان می دهد خاموش کردن این ژن باعث شد سلول‌های تومور به سرعت تغییر شکل دهند و ویژگی‌های جدیدی ایجاد کنند که به آنها در مهاجرت به بدن کمک می ‌کند. همه این سلول ها در عرض ۱۰ روز به یک نوع خطرناک و مهاجم تبدیل شدند. محققان در طول آزمایشات خود از موش های آزمایشگاهی و مینی تومورها (ارگانوئیدها) رشد کرده در ظروف آزمایش استفاده کردند.

این تیم بریتانیایی از سرطان آدنوکارسینوم مجرای پانکراس که رایج ‌ترین و کشنده‌ ترین نوع این بیماری است، در موش ها استفاده کرده و شرایط را مورد مطالعه قرار دادند. حدود ۹۰ درصد از حیوانات بدون عملکرد GREM1 تومورهایی ایجاد کردند که به کبد آنها گسترش یافت.

به گزارش سیناپرس، بررسی های انجام شده نشان داد افزایش سطح پروتئین، این فرآیند را معکوس کرد و باعث شد سلول ‌های مهاجم به شکل کمتر خطرناکی برگردند. این پیشرفت می تواند منجر به تولید داروهایی شود که درمان سرطان پیشرفته پانکراس را آسان تر می کند. اکتشافات اساسی مانند این در هدایت تلاش ها برای یافتن داروها و درمان های جدید سرطان بسیار مهم است.

پروفسور اکسل بهرنس، نویسنده ارشد موسسه تحقیقات سرطان، در این رابطه می گوید: این یک گام مهم و اساسی است که راه جدیدی را برای کشف درمان های سرطان لوزالمعده باز می کند. ما نشان داده‌ایم که می‌توان سرنوشت سلول‌ها را در سرطان لوزالمعده در آزمایشگاه معکوس کرد.
این مطالعه همچنین پروتئین دیگری به نام BMP2 را شناسایی کرد که عملکرد GREM1 را تنظیم می کند. این دو پروتئین شکلی را که در نهایت سلول‌های سرطان پانکراس به خود می‌گیرند، تنظیم می‌کنند.

به گزارش سیناپرس، در خاتمه گفتنی است درمان سرطان پانکراس در حال حاضر بسیار دشوار است. بیماران معمولاً در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده می شوند زیرا برنامه غربالگری وجود نداشته و علائم بیماری معمولاً مبهم هستند. لوزالمعده همچنین در نزدیکی سایر اندام های حیاتی مانند کبد و روده قرار دارد و این موضوع خطر گسترش تومور را افزایش می دهد.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Nature منتشر شده است.

مترجم: سید یوسف دراوی زاده
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل