کشف کانگروی ۵۰ هزار ساله که هیچ ارتباطی با استرالیا ندارد

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که نوعی کانگروی غول پیکر باستانی در گینه نو زندگی می کرده که  ارتباط نزدیکی با کانگوروهای مدرن استرالیایی نداشته است. بلکه نشان دهنده نوع ناشناخته قبلی از کانگوروهای بدوی منحصر به فرد در گینه نو است.

استرالیا محل زندگی انواع جانوران غول پیکر به نام مگافون بود، تا زمانی که بیشتر آنها در حدود ۴۰ هزار سال پیش منقرض شدند. این مگافون ها در کنار حیواناتی زندگی می کردند که ما اکنون آنها را از نمونه های بومی استرالیا از جمله کانگوروها، کوالاها، کروکودیل ها و … می دانیم  اما بسیاری از آنها گونه های بزرگتری از این جانوران بودند.

طی این مطالعات، وومبت‌های غول ‌پیکری به نام فاسکولونوس، کانگوروهای صورت کوتاه دو و نیم متری و ۳  تنی با نام  Diprotodon optatum  شناسایی شدند که بزرگ ‌ترین کیسه ‌دار شناخته شده در جهان محسوب می شوند. در واقع، برخی از گونه‌های مگافون استرالیایی، مانند کانگورو قرمز، امو و کاسواری تا امروز زنده مانده‌ اند.

به گزارش سیناپرس، گفتنی است مگافون های فسیلی گینه نو به طور قابل توجهی کمتر از استرالیا مورد مطالعه قرار گرفته اند. طی یک کاوش باستان شناسی در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی دو فک از یک کانگورو غول پیکر منقرض شده کشف شد. یک محقق به نام تیم فلانری این گونه را Protemnodon nombe نامید.
فسیل‌هایی که در گزارش فلانری توضیح داده شد حدود ۲۰ تا ۵۰ هزار سال قدمت دارند. به گزارش سیناپرس،آنها از پناهگاه راک Nombe، یک سایت باستان شناسی و دیرین شناسی در کوه های مرکزی پاپوآ گینه نو به دست آمده اند. این سایت همچنین دارای فسیل‌هایی از کانگورو و کیسه ‌داران غول‌ پیکر چهار پا به نام دیپروتودنتیدها بود.

اخیراً پروفسور گاوین پرایدو از دانشگاه فلیندرز، فسیل های Protemnodon nombe را دوباره بررسی کرده و چیز غیرمنتظره ای پیدا کرد. این کانگورو عجیب گونه ای از جنس پروتمنودون نبود که در گذشته در سراسر استرالیا زندگی می کرد و گونه  ای بسیار ابتدایی تر و ناشناخته تر محسوب می شود.

بررسی های این جانور نشان می دهد دندان های آسیاب غیرمعمول با تاج های مینای خمیده ، این کانگرو را از سایر کانگوروهای شناخته شده متمایز می کند. محققان این گونه را به یک شاخه کاملاً جدید و منحصر به فرد گینه نو نسبت داده و  نام آن را به Nombe nombe تغییر دادند.
به گزارش سیناپرس، یافته‌های جدید نشان می‌دهد که نومبه ممکن است از شکل باستانی کانگورو تکامل یافته باشد که در اواخر دوره میوسن، حدود ۵ تا ۸ میلیون سال پیش، از استرالیا به گینه نو مهاجرت کرده است.

در آن روزها، جزایر گینه نو و استرالیا با یک پل زمینی به دلیل سطح پایین تر دریا به هم متصل می شدند در حالی که امروزه آنها توسط تنگه تورس از هم جدا شده اند.

به گزارش سیناپرس، این پل به پستانداران اولیه استرالیا، از جمله مگافونا، اجازه می داد تا به جنگل های بارانی گینه نو مهاجرت کنند. هنگامی که تنگه تورس دوباره به زیر  آب رفت، این جمعیت حیوانات از خویشاوندان استرالیایی خود جدا شده و به طور جداگانه برای سازگاری با خانه گرمسیری و کوهستانی خود در گینه نو تکامل یافتند. محققان اکنون نومبه را از نوادگان یکی از این دودمان باستانی کانگوروها می دانند. 

مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: sciencealert
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا