دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست خبری امروز با بیان اینکه علوم انسانی در ایران سابقه دیرینهای دارد، افزود: این علوم تعاملات مهم و سازندهای با سنتهای مهم فکری در جهان داشته و این تعاملات نیز بعد از اسلام، جلای ویژهای یافته است.
وی با بیان اینکه فارابی در توسعه این تعاملات نقش مؤثری داشته است، اظهار کرد: از این رو فارابی سمبل و نشانه گفتوگوی علمی در جهان اسلان با سایر تمدنهای بشری در دوره خود بوده است.
کلانتری اضافه کرد: اما هجمه علوم انسانی مدرن این تعاملات و تبادلات مغفول را از ریل خود و از مدار گفتوگویی خارج کرده است؛ از این رو با این مواجه شدیم که علوم انسانی نسبت وثیقی با هویت ما نداشته و علیرغم گامهای مؤثری که در این زمینه برداشته شده است، اما این ارتباط برقرار نشده و نتوانسته است تصویری از علم نافع را به مردم ارائه کند و زندگی مردم را سامان دهد.
معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر اینکه علوم انسانی جایگاه بالایی در جهان داشته و دارد، خاطر نشان کرد: این علم در جهان، جامعه ساز است و ریل توسعه بر مدار علوم انسانی شکل میگیرد.
وی به وضعیت توسعه علوم انسانی در ایران اشاره کرد و یادآور شد: در ایران تقریبا نیمی از جامعه دانشگاهی با علوم انسانی مرتبط هستند و عزم دولت سیزدهم و وزارت علوم نیز بر توسعه این علوم قرار گرفته است.
کلانتری، جشنواره بین المللی فارابی را قطب نمایی از فعالیتهای علوم انسانی در کشور توصیف کرد و یادآور شد: این جشنواره فرصتی برای بررسی فضای علوم انسانی کشور و شناخت فرصتهای آن است؛ از این رو لازم است این جشنواره به نوآوری و مرزشکنی در حوزه علوم انسانی، بها دهد.
وی با تاکید بر اینکه این جشنواره باید بر مرجعیت کشور در حوزه علوم انسانی مؤثر باشد، اظهار کرد: این جشنواره همچنین میتواند به تولید علم نافع و حل مسائل و مشکلات کمک کند و باید بتواند محل برونداد سالیانه فکری و نظری در حوزه علوم انسانی باشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم با تاکید بر اینکه این جشنواره در سالهای گذشته در این زمینه گامهایی را برداشته است، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد، ادامه داد: بر این اساس بخشی از این ریل گذاری در این جشنواره صورت گرفته و بخش عمده ای از این ریل گذاری در سال آینده محقق خواهد شد و امیدواریم این جشنواره بتواند در تقویم رویدادهای مهم جهانی وارد شود.
کلانتری، وارد شدن این جشنواره در آیین نامه ارتقا را یکی از این ریل گذاریها برای ارتقای علوم انسانی در کشور نام برد و گفت: علاوه بر آن امیدواریم با تغییراتی که در این جشنواره ایجاد میشود، جشنواره فارابی همپای سایر رویدادها مانند جشنواره خوارزمی ارتقاء یابد.
No tags for this post.