دکتر چگنی امروز در رویداد توسعه همکاریهای دانشبنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه نگاه به داخل و تولید و اشتغالزایی، افزود: ما باید با توجه به ظرفیت عظیم خدادادی نیروی انسانی و قدر آنها را بدانیم و از آنها استفاده کنیم؛ چرا که اگر از آنها حمایت شود، در این حیطه نیازی به خارج نخواهیم داشت و امکان رفع نیازمندیهای کشور به میزان ۹۹ درصد از طریق شرکتهای دانش بنیان وجود دارد.
چگنی با اشاره به شعار سال و تأکیدات مقام معظم رهبری به استفاده از پتانسیلهای دانش بنیانها در صنایع مختلف و اشتغال زایی، اظهار کرد: برگزاری این رویداد میتواند گام مؤثر و پیشرویی باشد تا ارتباط میان بخشهای صنعتی با شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها در کشور تقویت شود و از ظرفیت آنها در راستای رفع نیاز بهره ببریم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در سالهای گذشته صنعت نفت و گاز قدمهای خوبی برای ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها برداشته است، یادآور شد: میتوان این چنین گفت که این صنعت یک ارگان پیشرو در راهاندازی انستیتوهای اختصاصی و مراکز نوآوری در دانشگاههایی چون تهران، علم و صنعت و تربیت مدرس با هدف بهره مندی از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان بوده است.
چگنی با تاکید بر اینکه ما وظیفه داریم ارتباط صنعت نفت و گاز با شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها را توسعه دهیم، گفت: برخی از این شرکتها در سال ۹۸ در رویدادی که صندوق نوآوری و شکوفایی در زمینه گاز با حضور ۳۵۰ شرکت دانش بنیان برگزار کرد، با صنعت گاز قراردادهایی منعقد کردند؛ ضمن اینکه قرار است در روزهای آتی نیز چنین رویدادی مجدداً برگزار شود تا بیشتر شاهد انعقاد قراردادهای فناورانه در این حوزه باشیم.
به گفته وی این رویداد در زمینه استفاده از فناوریهای جدید برای استخراج نفت از چاههای مرده یا چاههایی که ظرفیت آنها کاهش یافته است، خواهد بود.
چگنی با تاکید بر اینکه بیش از ۷۵ درصد انرژی توسط شرکت گاز تأمین میشود و این نیاز ۲۶ میلیون مشترک خانگی، صنعتی و تجاری را رفع میکند، خاطر نشان کرد: ما به صورت کلی دو هزار مشترک صنعتی شامل نیروگاهها، پتروشیمیها و فولاد داریم که همگی وابسته به انرژی گاز کشور هستند و این گونه میتوان برداشت کرد که تقریباً با تمام ارکان کشور در ارتباط هستند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه صنعت گاز از جمله صنایع مهم و عظیم کشور محسوب میشود، گفت: این صنعت مهم در چنین رویدادهایی دست نیازش را به سمت شرکتهای دانش بنیان دراز میکند و امیدوار هستیم با مشارکت هر دو نیازهای فناورانه صنعت گاز برطرف شود.
چگنی با اشاره به ابلاغ اسناد بالادستی در حوزه انرژی، اظهار کرد: یکی از این اسناد، سیاستهای ابلاغ مقام معظم رهبری در حوزه انرژی است که سیاستهای ایشان راهگشاست و علاوه بر آن اسناد دیگری چون سیاستهای کلی محیط زیست، قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و سند ملی راهبردی انرژی و قوانین مربوط ارائه شده است و بر اساس این اسناد ما مکلف به مدیریت مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی هستیم.
وی، تجهیز سیستمهای توزیع به کنتورهای هوشمند را از مگاپروژههای این شرکت در راستای بهینه سازی مصرف انرژی نام برد و گفت: از دیدگاه نرم افزاری لازم است اینترنت اشیا را به صنعت گاز رسوخ دهیم و بنا داریم پروژه هوشمندسازی کنتورها را طی چهار سال عملیاتی سازی کنیم و برآورد شده که ۴ میلیارد دلار برای این پروژه نیاز به تأمین مالی داریم.
چگنی ادامه داد: البته این میزان بیشتر خواهد بود؛ زیرا مدل اقتصادی این پروژه احصا نشده، اما یک پروژه جذاب و کلانی خواهد بود که باید سرمایه گذاران و بانکها در این پروژه مشارکت داشته باشند. علاوه بر آن در این پروژه طیف وسیعی از شرکتهای دانش بنیان میتوانند حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه ایران به دلیل ارزان بودن انرژی، بیشترین میزان مصرف انرژی را دارد و در هیچ کشوری چنین بی حساب، انرژی را مصرف نمیکنند، تاکید کرد: هدف مگاپروژه مدیریت مصرف انرژی که قرار است در مدت ۴ سال عملیاتی میشود؛ تغییر کنتورهای گاز نیز در راستای بهینهسازی مصرف است.
No tags for this post.