به گزارش سیناپرس، دانشمندان دانشگاه بریستول و دانشگاه فدرال وسترن پارا در برزیل دریافته اند که کاشتن گیاه اکالیپتوس و تاثیر آن بر اکولوژی سوسک های سرگین می تواند تا ۸۰۰ متر در داخل جنگل های آمازون نفوذ کند.
از آنجایی که جهان به دنبال کاهش تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت های انسانی است، احیای جنگل ها و کاشتن درختان جدید به یک استراتژی بازسازی گسترده جنگل ها در سراسر جهان تبدیل شده است. با این حال، یافته های پژوهش های جدید نشان می دهد در حالی که درختکاری های بدون برنامه با نیت مثبت انجام می شوند ولی می توانند تأثیر گسترده تری بر تنوع زیستی بومی جنگل های بسیار متنوع داشته باشند.
در اکولوژی، تحقیقات اثر لبه به بررسی چگونگی تغییر جمعیت ها یا جوامع بیولوژیکی در مرز دو یا چند زیستگاه می پردازد. به گزارش سیناپرس، برای درک بیشتر اثر لبه، تیمی از دانشمندان به جنگل های بارانی آمازون سفر کردند و بیش از ۳۷۰۰ سوسک سرگین غلتان از ۴۹ گونه جمع آوری کردند تا چگونگی تأثیر مزارع اکالیپتوس بر تنوع زیستی حشرات در جنگل های نزدیک آمازون را ارزیابی کنند.
دکتر فیلیپ فرانچا (Filipe França) از دانشکده علوم زیستی بریستول و یکی از سرپرستان اصلی این پژوهش ها گفت: یافته های ما برای سوسک های سرگین غلتان بینش های جدیدی را در مورد اهمیت در نظر گرفتن چگونگی تأثیر نزدیکی به درختان نامتعارف بر تنوع زیستی جنگلهای استوایی ارائه می کند.
او در ادامه گفت: نکته مهم اینست که اثرات لبه در واکنش های سوسک های سرگین غلتان متفاوت بود و به گونه ای خاص محدود نمی شد. به عنوان مثال، ما گونه های بیشتر سوسک های سرگین غلتان را در فاصله ای دور از مزارع اکالیپتوس یافتیم، اما برخی از گونه ها نیز تطابق یافته و فراوانی بیشتری نزدیک به لبه های نزدیک محل کاشت درختان داشتند.
به گزارش سیناپرس، این امر بدان معنی است که برخی از سوسک های سرگین غلتان ممکن است نسبت به سایر گونه ها حساس تر به تغییرات محیط جنگلی با درختان نا متعارف باشند.
پروفسور رودریگو فادینی (Rodrigo Fadini) در انتها توضیح داد: درک پاسخ های چند گونه به اختلالات انسانی برای مقابله با بحران فعلی تنوع زیستی بسیار مهم بوده و یافته های ما برای مدیریت جنگل ها و برنامه ریزان حفاظت از محیط زیست حیاتی است.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Forest Ecology and Management منتشر شده است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
No tags for this post.