نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کنترل افسردگی آقایان با رژیم غذایی

به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه فناوری سیدنی می گویند که پزشکان باید به عنوان بخشی از برنامه درمانی خود، جوانانی را که با علائم افسردگی روبرو هستند، به متخصص تغذیه یا رژیم درمانی بفرستند.

این کارآزمایی بالینی اولین آزمایشی است که تأثیر رژیم مدیترانه ای  که شامل میوه و سبزیجات تازه، ماهی و غلات است ، بر سلامت روان مردان جوان ارزیابی می کند. در این مطالعه ۷۲ مرد بین ۱۸ تا ۲۵ سال حضور داشتند. یک گروه به مدت ۱۲ هفته با رژیم غذایی مدیترانه ای مواجه شده و گروه دیگر در جلسات روان درمانی شرکت کردند.

محققان سلامت روان این افراد را در ابتدای کارآزمایی و بعد از شش و ۱۲ هفته ارزیابی کردند. بررسی این نتایج نشان داد نمره کیفیت زندگی مردانی که از رژیم مدیترانه ای استفاده می کردند به طور قابل توجهی بالاتر از گروه شرکت کننده در جلسات روان درمانی بود.
سلامت روان از روده شروع می شود

محققان می گویند که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است به افرادی که از سلامت روانی ضعیف رنج می برند با کمک ترشح سروتونین روده کمک کند. این ماده شیمیایی توسط میکروب های روده ایجاد می شود، اما آنها برای عملکرد خوب نیاز به مصرف فیبر دارند. خوشبختانه میوه ها و سبزیجات حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند.

به گزارش سیناپرس، پژوهشگران این تیم مطالعاتی درباره موضوع فوق می گویند:‌این نتایج نقش مهم تغذیه برای درمان افسردگی را برجسته می کند و باید توصیه هایی را که پزشکان به این جمعیت جمعیتی خاص ارائه می دهند، بر این اساس تنظیم کرد.

جسیکا بیز، محقق ارشد این پروژه از دانشگاه فناوری سیدنی می ‌گوید: تمرکز اولیه ما بر مطالعه افزایش کیفیت رژیم غذایی با غذاهای کامل تازه و در عین حال کاهش مصرف غذاهای فست فود، شکر و گوشت قرمز فرآوری‌ شده قرار داشت.

از نظر علمی دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد غذا بر خلق و خو تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، حدود 90 درصد سروتونین، ماده شیمیایی که به ما کمک می کند احساس شادی کنیم، توسط میکروب های روده ما ساخته می شود. وی در ادامه توضیحاتش می گوید: شواهد در حال ظهوری وجود دارد که نشان می ‌دهد این میکروب ‌ها می ‌توانند از طریق عصب واگ، در محور روده – مغز ، با مغز ارتباط برقرار کنند.

به گزارش سیناپرس، برای داشتن میکروب‌های مفید، باید فیبر را که در حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، مصرف کنیم.
یافته های این مطالعه نشان می دهد که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع مردان جوان افسرده به یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی را به عنوان یک جزء مهم در درمان افسردگی بالینی در نظر بگیرند.

سرپرست این تیم مطالعاتی در پایان توضیحاتش خاطر نشان کرد: تقریباً همه شرکت ‌کنندگان ما در برنامه ماندند و بسیاری از آنها پس از پایان مطالعه مایل به ادامه رژیم غذایی بودند. این مساله نشان می‌دهد چقدر این مداخله مؤثر، قابل تحمل و ارزشمند است.

مترجم: فاطمه کردی
منبع: studyfinds
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل