به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، در سفر دکترمحمد ابویی اردکان قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف به اتریش و بازدید از ظرفیت های مشاوره وآموزشی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)هدف از سفر به کشور اتریش و جمهوری چک، بررسی وضعیت های موجود برای همکاری های بین المللی و اتصال طرف های همکاری به شبکه دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور بیان شد.
ابویی اردکان درخصوص اهداف این سفربیان کرد: زمینه سازی برای برقراری ارتباط شبکه های تخصصی فناوری فعال درحوزه اروپا و دستیابی به منابع مالی این اتحادیه در پروژه های بین المللی علم و فناوری یکی از اهداف این سفر بود.
وی گفت: در این سفر هیات دبیرخانه عتف با بخش ظرفیت سازی امور تجاری یونیدو که بخشی از فعالیت هایش ارائه مشاوره و آموزش به کشورهای متقاضی در خصوص زنجیره تامین کالاها و محصولات است ، به بحث و بررسی پرداخته و در این جلسه پیشنهاد شد برای تبدیل ایران به مرکز و قطب زنجیره تامین محصولات غذایی و مصرفی حلال مشاوره و آموزش های لازم را به سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) ارائه کنند تا این امکانات و استعدادها به هم متصل شود.
وی اظهارکرد: از آنجا که مصرف محصولات حلال دارای یکسری برند از بخش خصوصی است که به صورت مجموعه ای منسجم با نظام حقوقی عمل نمی کند، برای اطمینان از نظربهداشتی و مبانی شرع اسلام لازم است ابتدا یک نظام حقوقی به این منظور طراحی شود که این نظام حقوقی می تواند مختص به داخل کشور و هم به شکل کنوانسیونی از کشورهای مسلمان ویا هر کشور متقاضی مشارکت در زنجیره تامین باشد.
ابویی در خصوص مزیت های اجرای این پیشنهاد گفت: با توجه به جمعیت مسلمان دنیا می توان آن را به عنوان یک بازار بزرگ برشمرد که باید این زنجیره تامین را طوری تعریف کنیم که نه تنها باعث تقویت کشورهای مسلمان شود بلکه این بازار اسلامی بتواند بازرگانان و تولیدکنندگان اسلامی را تقویت کند.
وی افزود: دومین مزیت اینکه بتوانیم استانداردهای بهداشتی خاصی را اعمال کنیم تا غذای حلال بتواند به عنوان یک محصول بهداشتی و مرغوب در دنیا شناخته شود، شایان ذکر است که بر اساس آمارهای موجود، حجم گردش مالی محصولات حلال در دنیا 103 تریلیون دلار و ارزش کارخانجات و صنایع مرتبط با آن حدود 3/2 تریلیون دلار برآورد شده است. متاسفانه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در تجارت غذای حلال دنیا هیچ سهمی ندارد و امید آن می رود که این نقیصه با ورود کشور به مرحله پسا تحریم برطرف شود.
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به هم راستا بودن بحث های فعلی فناوری در دبیرخانه شورای عالی عتف با دپارتمان تکنولوژی و فناوری یونیدو بیان کرد: بخش تکنولوژی و فناوری یونیدو مشاوره هایی در خصوص فناوری، آینده نگاری و سرمایه گذاری فناوری را در اختیار متقاضیان قرار می دهد .
ابویی اردکان از دیدار با رئیس دپارتمان موسسه تکنولوژی اتریش خبر داد و افزود: این موسسه فعالیت های فنی و کارشناسی بر روی پروژه های خاص در گام نخست سیستم های نوآور را برعهده دارد،این موسسه به دلیل پژوهش در حوزه مهندسی شیمی، محیط زیست و علوم مختلف می تواند به عنوان یک بازوی مشاوره ای برای انتخاب تکنولوژی، طراحی کارهای تحقیقاتی و حتی طرح های کلان ملی در حوزه انرژی و محیط زیست عمل کنند.