عبدالحسین کلانتری در همایش سه روزه روسای دانشگاه های سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه تبریز در حال برگزاری است، اظهار داشت: ما شاهد شرایطی هستیم که کرونا تاثیرهای عمیقی بر آموزش مجازی، عرصه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گذاشته است، حتی موجب تغییر زیست دانشجویابی و استادان شده است.
وی درباره حضور دانشجویان و دانش آموزان در فضای مجازی، یادآور شد: محصولات آموزش و پرورش در دانشگاه ها مستقر می شود و امتداد نتیجه حضور در فضای مجازی را در دانشگاه ها هم می بینیم. از سوی دیگر با نابسامانی در فضای مجازی و رسانه ای دانشگاهی و توان رسانه ای جریان های معاند مواجه هستیم، برای حضور دانشجویان در فضای مجازی آمادگی و توانایی نداشتیم.
معاون فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: دانشجویان در فضای مجازی بودند در حالی که کل ساختار فرهنگی برای فضای واقعی ساخته شده بود، به دلیل محدود بودن ساختارها در وزارت علوم و اتخاذ تصمیم قاطع، اداره فضای مجازی در معاونت فرهنگی وزارت علوم در نظر گرفته شد.
کلانتری درباره هویت دانشجویی به این نکته اشاره کرد که دانشجو هویت خود را جدا از جامعه نمی داند و به تبع آن، بسیاری از فعالیت های فرهنگی در دانشگاه رقم می خورد.
وی همچنین اظهار داشت: رصد دقیقی از فضای آموزش عالی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی با طرح سیمای دانشجویی انجام می دهیم.
معاون فرهنگی وزارت علوم درباره ادغام معاونت های دانشگاه ها هم خاطرنشان کرد: در بحران کرونا معاونت های دانشگاه ها ادغام و کارشناسان فرهنگی هم جا به جا شدند؛ بنابراین احیای هویت دانشگاهی باید در دستورکار باشد.
کلانتری به ضعف حمایت از فعالیت های دانشجویی اشاره و تاکید کرد: شوراهای دانشگاه ها را باید جدی گرفت چرا که اعتراض های زیادی در این زمینه از سوی دانشجوها مبنی بر اجرایی نشدن درخواست های آنها مطرح می شود.
مدیریت فرهنگ؛ پیش نیاز کارکردهای دانشگاه
رییس دانشگاه تهران هم در این همایش گفت: پیش نیاز موضوع های کارکردی دانشگاه ها مثل آموزش و پژوهش، فقط مدیریت فرهنگ است.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمد مقیمی اظهار داشت: فرهنگ در دانشگاه از چند جنبه قابل تامل است و به جنبه های فرهنگی و اجتماعی باید توجه ویژه کنیم.
وی افزود: امروز با چالش جدی در بحث فرهنگی و اجتماعی مواجه هستیم و موضوع را از حالت اختیار و علاقه خارج و به الزام تبدیل کرده ایم.
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: اگر قرار باشد به موضوع های کارکردی دانشگاه ها مثل آموزش و پژوهش بپردازیم، تجربه در ماه های اخیر نشان داد که پیش نیاز همه این موارد، مدیریت فرهنگ است.
مقیمی خاطرنشان کرد: در صورت مدیریت نشدن فرهنگ، آموزش مختل می شود. اگر موضوعات فرهنگ را در دانشگاه ها بسته بندی کنیم همه مقولات فرهنگی در پنج پوشه قابل دسته بندی می شود که ارایه می کنیم.
اجلاس روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور صبح امروز (دوشنبه) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان این وزارتخانه، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و روسای مراکز آموزش عالی سراسر کشور در دانشگاه تبریز آغاز شد.
در این اجلاس سه روزه مسایل مختلف حوزه آموزش عالی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
No tags for this post.