این دوره نمایشگاه ایران هلث را باید یکی از خاصترین نمایشگاههای ادوار گذشته دانست، زیرا حضور پررنگ شرکتهای دانشبنیان و دستاوردهایشان، بیش از پیش بازدیدکنندگان را به آینده بهتر امیدوار کرد.
در حاشیه این مراسم، حسین چمنی، یکی از فعالان حوزه سلامت، گفت: ایران در حوزه سلامت به ویژه تجهیزات پزشکی و دارو، جزو کشورهای برجسته دنیاست و بدون تردید ایران در منطقه براساس سند چشمانداز ، در این حوزه یکی از سرآمدها ست.
وی افزود: امسال تمرکز نمایشگاه، بیشتر روی شرکتهای دانشبنیان بود و چقدر خوب است که مردم با این ظرفیت و دستاوردها آشنا شوند. در عنوان سال 1401، کلمه دانشبنیان لحاظ شده و شایسته است حمایت در این بخش واقعی و نه شعاری باشد، مخصوصاً که به واسطه تحریمها، شرایط مملکت خاص است و ضرورت دارد، نقشه راه متفاوتی را در پیش گرفت.
این فعال حوزه سلامت تصریح کرد: در شرایط تحریم، ممکن بود دو مشکل پیشپای حوزه ی سلامت کشور قرارگیرد. اول ، تامین نیاز داخل با چالش مواجه و تاخیر در ارائه خدمت موجب افزایش آمار مرگ و میر شود. دوم اینکه ، تحریمها این فرصت را به برخی تامین کنندگان خارجی و وارد کنندگان می داد که از این فضای غبارآلود، سوءاستفاده کرده و با افزایش قیمتها هزینه درمان را در کشور افزایش دهند.
چمنی در ادامه گفت: بها دادن به شرکتهای دانشبنیان در بسیاری از حوزه ها باعث شد این دو تهدید رفع و و به فرصت تبدیل شود. در وهله اول، مسیر خودکفایی طی شود و هزینه ها به پشتوانه ی تولید داخل بشدت کاهش یابد.
وی یادآور شد: به عنوان مثال ، در ایران حدود 40 هزار بیمار کلیوی نیاز به دیالیز دارند. خوشبختانه با تلاشهایی که در ایران توسط شرکتهای دانشبنیان صورت گرفت، مسیر خودکفایی با قدرت جلو رفت و دستگاههای پیشرفته پزشکی مانند دستگاه همودیالیز، الکتروشوک، مانیتور علائم حیاتی ، الکترو کاردیو گراف ، ساکشن ، اتوکلاو و سایرتحهیزات مورد نیاز مراکز دیالیز توسط شرکتهای متعدد دانش بنیان داخلی تولید ودر اختیار بیماران قرار گرفت.
در این حوزه هم اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی ، ما در قالب شرکت مدیریت صادرات سلامت محور قادر به صادرات 22 قلم تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز دیالیز در سایر کشورها هستیم . توانمندی دانشمندان ایرانی در تولید طراحی و تولید تجهیزات پزشکی نوآورانه باعث شده تا بسیاری از کشورها بی توجه به عواقب تحریم خواستار استفاده از محصولات ایرانی باشند .
چمنی افزود: امروز در کشور تجهیزاتی مانند میکروسکوپ اتمی تولید شده که ایران را در رتبه ی دوم یا سوم جهان قرارداده است .ایران پنجمین کشور صاحب دانش طراحی و تولید دستگاه همو دیالیز در جهان شناخته می شود. در همین بخش طی دو سه سال گذشته با تامین نیاز داخلی از خروج حداقل ده میلیون دلار ارز جلوگیری شده و علاوه بر آن حدود 8 میلیون دلار قرارداد صادراتی به کشورهای اندونزی، عراق، افغانستان و ونزوئلا امضا شده است. در بسیاری از حوزه های دیگر نیز این اتفاق مبارک را شاهد هستیم .
ما بزرگترین ارائهدهنده خدمات دیالیز هستیم
مهدی سبکدست، یکی دیگر از فعالان حوزه سلامت در نمایشگاه ایران هلث، گفت: ما بزرگترین ارائهدهنده خدمات دیالیزدر مراکزخصوصی در کشور به صورت زنجیرهای هستیم.
وی افزود: این مراکز با نظر وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی در مناطقی که از نظر تخت دیالیز مشکل داشتند، راه اندازی شده است.
سبکدست تصریح کرد: در حال حاضر، مجموعه ما، 150 تخت دیالیز فعال در کشور دارد و این ظرفیت تا پایان سال 1401 به 250 تخت بالغ خواهد شد. قسمت خوشحالکننده موضوع این است که همه این ظرفیت، با تجهیزات بومی فعال شده است.
این فعال حوزه سلامت یادآور شد: ما نگاهی هم به ارائه و صدور خدمات در خارج از کشور داریم. چندی پیش، مرکز دیالیز فعالی در هرات افغانستان راه اندازی شده و در حال تجهیز مرکزی در نجف عراق هستیم و پیشنهادهایی از اندونزی و روسیه هم به دستمان رسیده است. این مراکز با محصولات ایران ساخت تجهیز و موجب ایجاد اشتغال و ارزآوری می شود.
وی گفت: اصلیترین ماموریت ما، افزایش کفایت دیالیز است و میخواهیم راهی را برویم که بیماران در فاز دیالیز مزمن به حداقل برسند؛ یعنی باید مرحله پیشگیری را با جدیت بیشتر دنبال کرد. آموزش بیماران و پرستاران بطور جدی پیگیری می شود. بیمار از بدو ورود به مجموعه برنامه ی آموزشی دارد و از طرفی، پرسنل نیز، از طریق آموزشهای حضوری و وبینار ، آموزش ضمن خدمت می بینند تا کیفیت کار بهتر شود.
No tags for this post.