رسانه های اجتماعی، سلامت روان را تحت تاثیر قرار می دهد
به گزارش سیناپرس، اینترنت این امکان را برای مردم فراهم کرده است که با اقوام و دوستانی که کیلومترها دورتر هستند ارتباط برقرار کنند. علاوه بر ارتباطات، اینترنت بستری را برای مردم فراهم می کند تا فیلم تماشا کرده و بازی کنند. بنابراین، به دلیل مدت زمانی که افراد در اینترنت می گذرانند، درک رابطه بین سلامت روان و فناوری بسیار مهم است، زیرا مطالعات نشان می دهد که استفاده بیش از حد از اینترنت اثرات منفی بر سلامت روان دارد.
به گفته کارشناسان، رسانه های اجتماعی یکی از اصلی ترین کانال هایی هستند که اینترنت از طریق آن به سلامت روان افراد آسیب می رساند. این امر زمانی اتفاق می افتد که خودتان را با افراد دیگر مقایسه می کنید یا از اینکه لایک کافی دریافت نکنید، مضطرب شده و متوجه می شوید که صفحه خود را مکررا بازدید می کنید. وقتی این اعمال بارها و بارها تکرار شود، تبدیل به یک اعتیاد می شود.
علاوه بر این اگر در رسانه های اجتماعی محبوب هستید، مغز شما ممکن است آن را به عنوان موفقیت ثبت کند. وقتی محبوبیت شما کم می شود، این اتفاق می تواند باعث احساس بی کفایتی و کاهش اشتیاق برای موفقیت شود. این پدیده حتی ممکن است باعث شود که کاربران برای جلب توجه، فعالیت های خارج از عرف انجام دهند.
به گزارش سیناپرس، با گذشت زمان، تلاش برای تبدیل شدن به چیزی که نیستید و یا حفظ محبوبیت در رسانه های اجتماعی باعث عدم تعادل در مغز می شود که می تواند منجر به اضطراب، افسردگی و اعتماد به نفس پایین شود.
جالب است بدانید که ناشناس بودن آنلاین این امکان را برای مردم فراهم می کند که بدون نگرانی از عواقب آینده، موضوعات آزاردهنده ای را بیان کنند. بسیاری از مجرمان سایبری، اخبار و محتوای جعلی درباره قربانیان خود تولید می کنند. محتوای جعلی می تواند آسیب های روحی جدی ایجاد کند، به ویژه برای قربانیانی که از حمایت عاطفی و روانی برخوردار نیستند.
به گفته پژوهشگران، اخبار جعلی اطلاعات نادرستی هستند که به منظور فریب دیگران نوشته یا ساخته شده و می توان آن را در رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها و حتی رسانه های سنتی مانند شبکه های تلویزیونی و روزنامه ها منتشر کرد. در کشورهایی که مردمی از قبیله ها و قومیت های مختلف وجود دارند، اخبار جعلی می تواند جناح های مختلف را علیه یکدیگر تحریک کند.
البته ناشناس بودن در اینترنت همیشه بد نیست. در برخی موارد، این موضوع به مردم این امکان را می دهد تا اطلاعاتی را درباره موضوعاتی که در ابتدا تابو در نظر گرفته می شد به اشتراک بگذارند. یکی از این موضوعات سلامت روان است.به گزارش سیناپرس، در رسانه های اجتماعی و سایر انجمن های دیجیتال، بعید نیست افرادی را پیدا کنید که تجربیات و مشکلات خود را در مورد سلامت روان به اشتراک بگذارند. این امر به آن ها اجازه می دهد با افراد دیگری که تجربیات مشابهی را پشت سر گذاشته اند، ارتباط برقرار کنند.
به گزارش سیناپرس، متأسفانه برخی افراد از چنین انجمن هایی سوء استفاده می کنند. افرادی که آموزش کافی در مورد سلامت روان ندارند، بینش و توصیه های نادرست خود را به اشتراک می گذارند. البته پژوهشگران معتقدند که توصیه های مربوط به سلامت روان را از اینترنت دریافت نکنید، مگر اینکه از طرف یک متخصص سلامت روان تایید شده باشد. در ادامه نیز با یک متخصص صحبت کنید تا مشکل شما را به درستی تشخیص داده و درمان مناسب را تجویز کند.
مترجم: سامیه خسروی زاده
منبع: nation