بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود نمیشود و بسیاری دیگر از مردم جهان نیز به این دسته از غذاها گرایش دارند.
افزون بر این، آماری در ایالات متحده نشان میدهد که شمار تعداد کسانی که غذای تند مصرف میکنند از 46 درصد در سال 2009 به 56 درصد افزایش یافته است.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای تند، سبب طول عمر میشود. در این پژوهش، سبک تغذیه مربوط به نیم میلیون مرد و زن به مدت هفت سال مورد پایش قرار گرفت. نتیجه این مطالعه مشخص ساخت افرادی که هر روز غذاهای تند مصرف میکردند، 14 درصد کمتر از کسانی که یک بار (یا کمتر) در هفته به غذای خود فلفل میزدند، در معرض مرگ قرار داشتند. این پدیده در میان زنان و مردان یکسان بود و در افرادی که مصرف الکل نداشتند نیز به مراتب چشمگیرتر بود. همچنین مشخص شد که مصرف غذاهای تند توسط زنان به کاهش خطر مرگ پس از سرطان و نیز بیماری های قلبی و تنفسی میانجامد.
با اینکه این مطالعه هنوز مشخص نکرده است که آیا عوامل دیگر مرتبط به سبک زندگی سالم در این میان موثر بودند یا خیر، دلایل زیادی برای مصرف غذاهای تند وجود دارد.
1- کمک به کاهش وزن
بر اساس مطالعهای که در سال 2011 صورت گرفت، مشخص شد مصرف فلفل میتواند به افزایش سوختوساز بدن بیانجامد. مطالعات پیشین نشان داده بود که مصرف فلفل قرمز به صورت قرص میتواند به کاهش اشتها و افزایش سوخت کالری در بدن کمک کند. اما در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی تاثیر مقدار معمولی فلفل بر وزن افراد پرداختند. در این مطالعه 25 نفر شرکت داشتند که نیمی از آنها از غذاهای تند خوششان نمیآمد.
از این شرکت کنندگان خواسته شد تا یا به غذای خود فلفل اضافه نکنند، مقداری استاندارد فلفل اضافه کنند و یا اینکه هر قدر که دلشان میخواهد غذای خود را تند کنند. گفتنی است این مقدار استاندارد فلفل قرمز برابر با نیم قاشق چایخوری بود. در پایان مشخص شد که هر دو گروهی که غذای تند مصرف کرده بودند، کالری بیشتری را نسبت به گروه کنترل میسوزاندند. افزون بر این، مشخص شد که مصرف غذاهای تند (حتی به صورت غیر مستمر) می تواند به کاهش گرسنگی و نیز کاهش ولع برای مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین بیانجامد.
2- تمیز کردن سینوسها
شاید برای شما هم پس از مصرف غذاهای تند، متوجه جاری شدن آب از بینیتان شده باشید. دلیل بروز این پدیده را باید در ماده «کپسایسین» جست. این ماده کارکردی مشابه مواد موجود در داروهای ضدگرفتگی (دکونژستان) دارد. همچنین هر قدر فلفل تندتر باشد، اثر ضداحتقان آن بیشتر است.
اگر مقداری فلفل قرمز را به یک فنجان چای داغ اضافه کنید، بالا کشیدن بخار آن و نیز نوشیدن آن میتواند به تحریک مخاط دیواره بینی و تمیز شدن آن بیانجامد. این امر در نهایت میتواند به تسهیل تنفس شما منجر شود.
افزون بر این، فلفل دارای مقادیری ویتامین A است که میتواند به تقویت مخاطهای بینی کمک کند. مخاطهای بینی سبب جلوگیری از ورود مواد مختلف بیرونی به بدن میشود.
3- سودمندی برای قلب
مطالعات نشان میدهد که فلفل تند میتواند به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی بیانجامد. این کار با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و نیز بهبود گردش خون صورت میگیرد. در واقع در حال حاضر مطالعاتی بر روی کپسایسین برای درمان مشکلات گردش خون، سخت شدن دیواره سرخرگها و نیز ریتم ناهماهنگ قلبی در حال انجام است. افزون بر این، فلفل تند دربردارنده انبوهی از آنتی اکسیدان هاست که میتواند جلوی فرآیند پیری را بگیرد.
4- جلوگیری از زخم معده
بر خلاف باور بسیاری از افراد که فلفل به زخم معده میانجامد، غذاهای تند میتواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند. دلیل این مساله را باید در باکتری هلیکوباکترپیلوری جست. این باکتری سبب بروز زخم معده میشود و کپسایسین موجود در فلفل تند نیز این باکتری را از بین میبرد. پیش از این مطالعهای نشان میداد کسانی که غذاهای چینی (که معمولاً کپسایسین چندانی ندارد) مصرف می کنند، سه برابر بیشتر از افرادی که غذاهای(تند) مالزیایی و یا هندی مصرف میکنند در معرض بروز زخم معده قرار دارند.
No tags for this post.