نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آمادگی تلسکوپ جیمز وب برای اکتشاف در منظومه شمسی

به گزارش سیناپرس، ناسا خبر داد که کار بر روی عملیات فنی رصد خانه وب آغاز شده است. در حالی که این تلسکوپ در فضا حرکت می کند، دائماً ستارگان و کهکشان های دوردست را پیدا کرده و با دقت بسیار بالایی آنها را رصد می کند تا تصاویر را به دست آورد. بر اساس اعلام ناسا، محققان همچنین قصد دارند سیارات و قمرها، سیارک‌ ها و ستاره های دنباله‌ دار را در منظومه شمسی رصد کنند.

به گفته دانشمندان، تلسکوپ جیمز وب باید بتواند روی این اجرام متمرکز شده و آنها را با دقت کافی برای به دست آوردن تصاویر و طیف ها ردیابی کند. تیم وب اخیراً اولین آزمایش را برای ردیابی یک جسم متحرک انجام داده است. این آزمایش تأیید کرد که وب می تواند اجرام متحرک را رصد کند. 
هایدی همل (Heidi Hammel) یکی از دانشمندان که روی تلسکوپ وب برای مشاهدات منظومه شمسی کار می کند در این باره گفت: من واقعاً در مورد اولین عملیات علمی آینده وب هیجان‌ زده هستم. من تیمی از ستاره‌ شناسان را رهبری می ‌کنم که مشتاق دریافت داده‌ها هستند. وب می ‌تواند نور ضعیف اولین کهکشان ‌ها را تشخیص دهد. محققان از وب برای کشف برخی از اسرار موجود در منظومه شمسی خود استفاده خواهند کرد.

او در ادامه افزود: یکی از سوالاتی که اغلب از من پرسیده می شود این است که چرا ما برای مطالعه منظومه شمسی نزدیک خود به تلسکوپ قدرتمندی مانند وب نیاز داریم. ما دانشمندان سیاره شناسی از تلسکوپ ها برای تکمیل ماموریت های خود استفاده می کنیم. یکی از نمونه ‌های آن این است که چگونه از هابل برای یافتن اطلاعات برای مأموریت افق‌ های جدید استفاده شد. ما همچنین برای رصدغول ‌های یخی دوردست اورانوس و نپتون یا اندازه‌ گیری جمعیت ‌های بزرگ اجرام، مانند صدها سیارک یا اجرام کمربند کویپر از آن استفاده می کنیم.

همل همچنین گفت: نقش من با وب به عنوان یک دانشمند بین رشته ای به این معنی است که برنامه من از تمام قابلیت های این تلسکوپ پیشرو استفاده می کند. ما برای درک واقعی منظومه شمسی و جهان به همه آنها نیاز داریم.

منظومه شمسی ما اسرار بی شماری دارد و برنامه های ما اجرام را در سراسر منظومه شمسی رصد می کنند. ما از سیارات غول پیکر و حلقه های زحل تصویر گرفته و بسیاری از اجرام کمربند کویپر را کاوش می کنیم. همچنین جو مریخ را با جزئیات دقیقی تجزیه و تحلیل خواهیم کرد. او افزود، در سال اول، ۷ درصد از زمان وب بر روی مطالعه روی اجرام منظومه شمسی متمرکز خواهد شد.

همل در ادامه گفت: یکی از برنامه ‌های هیجان ‌انگیز و چالش ‌برانگیز که ما قصد انجام آن را داریم، رصد جهان‌ های اقیانوسی است. بر اساس شواهد به دست آمده از تلسکوپ فضایی هابل، قمر مشتری به نام اروپا دارای ستون‌ های پراکنده ‌ای از مواد غنی از آب است.

ما قصد داریم تصاویری با وضوح بالا از اروپا بگیریم تا سطح آن را مطالعه کنیم. همچنین قصد داریم مطالعات گسترده ای در اورانوس و نپتون انجام دهیم.
به گزارش سیناپرس، ناسا افزود که بیش از بیست سال است که برای مشاهدات وب برنامه ‌ریزی کرده و اکنون که راه ‌اندازی آن کامل می شود، تصمیم دارد بیشتر داده‌ های منظومه خورشیدی را به‌ طور رایگان در دسترس عموم قرار دهد.

مترجم: فاطمه امینی
منبع: phys.org
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل