هزینه‌های جاری بنیادهای استانی باید تا حد امکان کاهش یابد

دکتر سورنا ستاری، در این مراسم با تأکید بر لزوم تغییر نگاه گفت: نخبگی یک مسؤولیت اجتماعی است و فرد نخبه به دلیل استعداد و هوش بیشتر خود نسبت به سایرین مسؤولیت بیشتری در قبال جامعه دارد.

وی افزود: از نگاه بنیاد ملی نخبگان، فردی که نسبت به کشور خود احساس تعهد ندارد، نخبه نیست. در قوانین و آیین‌نامه‌های جدید نیز تلاش شده است بنیاد به جای یک مرکز تسهیلات‌دهی صرف، یک مجموعه‌ توانمندسازی باشد.ستاری با بیان اینکه بنیاد یک سازمان صرفا رفاهی نیست، ادامه داد: تسهیلات بنیاد ملی نخبگان بنا به رویکرد کنونی و طبق آیین‌نامه‌های جدید، تسهیل کننده مسیر نخبگی و اثرگذاری افراد در جامعه است؛ به همین دلیل فقط افرادی می‌توانند از امکانات آن برخوردار شوند که بخواهند به کشور خود خدمت کنند و تعهد و مسئولیتی را پذیرا باشند.

 

وی با اشاره به لزوم تغییر ادبیات رایج در قبل میان بنیاد و مستعدان‌ برتر، اضافه کرد: در گذشته از سویی فرد مستعد با احساسی شبیه طلبکاران وارد بنیاد ملی نخبگان می‌شد و از سوی دیگر کارکنان بنیاد نیز در پاسخگویی خود اهمال می‌کردند.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه همزمان با تغییرات آیین‌نامه‌ها، بنیادهای نخبگان نیز پاسخگو شدند، اظهار کرد: بنیاد نخبگان استان تهران به دلیل حجم بالای کاری خود بیش از دیگر بنیادهای استانی با مشکلات درگیر بود، اما انتظار دارم در دور جدید تمام مراحل اعطای تسهیلات و خدمات‌رسانی ازجمله خدمت نظام‌ وظیفه تخصصی به صورت اینترنتی انجام شود تا افراد نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند.

ستاری با تأکید بر ضرورت حرکت بنیاد نخبگان استان تهران به سمت پیشبرد اهداف فرهنگی و آموزشی و توانمندسازی مورد نظر، گفت: بنیادهای نخبگان استانی نباید وارد فعالیت‌های اجرایی شوند، بلکه تمام تلاش آنها باید اجرای آیین‌نامه‌ها و توانمندسازی مستعدان‌ برتر متمرکز باشد؛ البته با توجه به سیاست‌های جدید، اختیارات خوبی به بنیادهای استانی تفویض شده است.

وی با اشاره به این که بودجه جاری بنیاد ملی نخبگان کم است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته بودجه‌ای که صرف امور جاری بنیاد ملی و بنیادهای استانی شد؛ در قیاس با کل بودجه بنیاد رقم بالایی بود که باید به پایین‌ترین حد ممکن تقلیل یابد.

ستاری اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان به هیچ‌وجه وارد حاشیه نمی‌شود. بنیاد نمی‌خواهد مانند برخی نهادها و یا سازمان‌ها توان خود را صرف حاشیه‌ کند و به چالش‌های درون‌استانی وارد شود. تمام بنیادهای نخبگان استانی باید در ضوابط بنیاد ملی نخبگان قرار بگیرند و تمام فعالیت‌های خود را طبق مقررات و قوانین بنیاد ملی نخبگان تنظیم کنند.

وی تأکید کرد: از رؤسای استانی که وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند، حمایت کامل می‌کنیم اما اگر مسؤولی در چارچوب تفکر بنیاد ملی نخبگان و ضوابط و آئین‌نامه‌ قرار نداشته باشد، در اصلاح و تغییر کوتاهی نخواهیم کرد.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های کشور در اجرای برنامه‌های بنیاد، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک محور هماهنگ کننده عمل می‌کند نه مجری، ورود به عرصه اجرا برای بنیاد سَم است. باید تلاش شود تا حد امکان از پتانسیل نهادها و دستگاه‌های دیگر مانند آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها استفاده کرد؛ کما این که در دور جدید وظیفه شناسایی مستعدان‌ برتر به طور کلی به دانشگاه واگذار شده است و بنیاد در این بین یک نهاد سیاست‌گذار و نظارتی است.

وی در ادامه با بیان اینکه کیفیت کارکنان مهمتر از تعداد آنان است، خاطرنشان کرد: بنیاد به کارشناس «کپی برابر اصل کن» نیاز ندارد. کارشناس بنیاد باید فردی خلاق، هوشمند و ایده‌پرداز باشد تا بتواند به عنوان بازوی حرکتی نقش خود را به بهترین شکل ممکن ایفا کند.

ستاری تأکید کرد: شرایط در حال حاضر بسیار خوب است که البته بخش زیادی از آن مرهون اطلاع‌رسانی مناسب است.

همچنین دکتر سهراب‌پور، قائم‌ مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: دکتر یوسفی‌فر در زمان تصدی ریاست بنیاد نخبگان تهران منشاء خدمات ارزنده‌ای بودند. حضور وی در سمت معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی سبب ارتقای خدمات این نهاد خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به تلاش‌های یدالله اردوخانی در فراهم کردن زیرساخت‌های لازم معاونت توسعه مدیریت و منابع، افزود: در حال حاضر این معاونت به دلیل زحمات دکتر اردوخانی، از لحاظ ساختاری در وضعیت مناسبی قرار دارد که امیدوارم دکتر موسوی نیز به بهترین شکل ممکن با استفاده از شرایط موجود بتواند مسؤولیت سنگین خود را به انجام برسانند.

در بخش دیگری از این نشست سید مهدی موسوی کوهپر، معاون جدید توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان نیز تسهیل، سرعت و دقت را مهمترین رویکرد خود عنوان کرد و گفت: استعدادهای بی‌نظیری در حوزه‌های مختلف در کشور حضور دارند که زمینه‌سازی برای اثرگذاری آنان در جامعه موهبتی گرانمایه است.

وی افزود: معاونت توسعه مدیریت و منابع سنگ زیرین آسیاب در هر سازمان و نهادی است که امیدوارم با همدلی و تعامل مناسب با دیگر معاونت‌ها تسهیل کننده روند توانمندسازی و اثرگذاری نخبگان و مستعدان‌ برتر در جامعه باشیم.

یدالله‌ اردوخانی، رئیس جدید بنیاد نخبگان استان تهران نیز با تشریح فعالیت‌های انجام شده در زمان تصدی خود در معاونت توسعه مدیریت و منابع، گفت: امیدوارم دکتر موسوی در سمت جدید خود موفق باشد و من نیز از هیچ کمکی به وی دریغ نخواهم کرد.در ادامه شهرام یوسفی‌فر، رئیس سابق بنیاد نخبگان استان تهران نیز ضمن تشکر از معاونین بنیاد ملی نخبگان، گفت: در طول مدت حضور در ریاست بنیاد نخبگان تهران تلاش شد به بهترین شکل ممکن آیین‌نامه‌های بنیاد اجرا شود و من هر کجا باشم خود را یک بنیادی می‌دانم.

در پایان این مراسم دکتر ستاری ضمن تقدیر از زحمات دکتر یدالله‌ اردوخانی، معاون سابق توسعه مدیریت و منابع بنیاد و دکتر شهرام یوسفی‌فر، رئیس سابق بنیاد نخبگان استان تهران، سید مهدی موسوی کوهپر را به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد و یدالله‌ اردوخانی را به عنوان رئیس بنیاد نخبگان استان تهران منصوب کرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا