راه اندازی بزرگترین نهالستان کشور در دشت مغان
به گزارش سیناپرس اردبیل، اسدالله محسنزاده در آیین امضای قرارداد تأسیس و راهاندازی پردیس علم و فناوری تخصصی کشاورزی و دامپروری در کشت و صنعت مغان با همکاری پارک علم و فناوری و استانداری اردبیل اظهار کرد: کشت و صنعت مغان در 50 سال قدمت خود با فراز و نشیبی روبهرو بوده و از سال 82 نیز به خاطر موضوعات پیرامونی واگذاری بر اساس اصل 44 به یک شرایط سنتی و روزمرگی دچار شده است.
وی تصریح کرد: این گرفتاری روزمرگی در کشت و صنعت مغان مانع از تحقق بسیاری از اهداف شده و ضروری است تا در طرح تحول کشت و صنعت مغان که با راهاندازی پردیس علم و فناوری رقم میخورد، بستر تحول در این بنگاه عظیم اقتصادی نیز در ابعاد مختلف فراهم آید.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان تولید نهال در کشت و صنعت مغان را یک کار ضروری و حیاتی توصیف کرد و گفت: ما امسال نیز برای خرید نهال مجبور به تأمین منابع مالی شدیم ولی با توافق معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی سعی ما بر این است تا امسال بزرگترین نهالستان کشور را در کشت و صنعت مغان و در زمینی به مساحت 35 هکتار راهاندازی کنیم.
محسنزاده افزود: تلاش ما بر این است تا متناسب با اقلیم و شرایط کشور بهترین تولید بذر را به صورت کشت بافت و نشایی انجام دهیم که قطعا تکمیل زنجیره در این حوزه مد نظر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: علاوه بر تأمین نیاز بازار، صادرات این محصولات نیز از دیگر برنامهریزیها و رویکردهای ماست که در قالب هدفگذاری مشخص در صدد تحقق آن هستیم.
محسنزاده از امضای تفاهمنامه سه جانبه با پارک علم و فناوری، استانداری و کشت و صنعت مغان در راهاندازی این مجموعه عظیم علمی و تخصصی خبر داد و اضافه کرد: ما آمادگی داریم تا از نظرات متخصصان و محققان در رفع مشکلات و چالشهای حوزه آب و خاک استفاده کنیم تا تولید محصول ما با ارزش افزوده بیشتر راهی بازار شود.
وی مصرف آب کشت و صنعت مغان را در سال 180 میلیون متر مکعب اعلام کرد و ادامه داد: با اجرای شبکه نوین آبیاری و استفاده از فناوریهای جدید تا 60 میلیون متر مکعب میتوان صرفهجویی را در این حوزه انجام داد.
مدیرعامل کشت و صنعت و دامپروری مغان بیان کرد: در کنار اراضی کشت و صنعت مغان، در پایاب سد میل مغان و همچنین سایر اراضی حاصلخیز شمال استان به راحتی میتوان از ظرفیت آبیاری مدرن استفاده کرد.
No tags for this post.