به گزارش سیناپرس، نکته مهم این است که یافته های تحقیقات جدید میزان سطوح بالای چاقی و خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با چاقی را حتی بدون توجه به مصرف الکل نیز شناسایی کردند.
این مطالعه که توسط دکتر الیف اینان اروغلو (Elif Inan-Eroglu) از دانشگاه سیدنی استرالیا و همکارانش انجام شد، اولین مطالعه ای است که درصد چربی بدن، دور کمر و شاخص توده بدنی (BMI) و مصرف الکل را در کنار تمام سرطان هایی که تحت تاثیر الکل و چاقی هستند، بررسی می کند.
محققان می گویند: دستورالعمل های فعلی میزان خطرات سرطان ناشی از اثرات ترکیبی الکل و چاقی را منعکس نمی کند و بر نیاز به افزایش آگاهی عمومی تاکید می کند.
اروغلو در ادامه می افزاید: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که افراد چاق، به ویژه آنهایی که چربی اضافی دارند، باید از خطرات ناشی از مصرف الکل آگاهی بیشتری داشته باشند. به گزارش سیناپرس، با توجه به اینکه حدود ۶۵۰ میلیون بزرگسال در سراسر جهان مبتلا به چاقی هستند، این امر یک مساله بسیار مهم است. وقتی صحبت از عوامل سبک زندگی و عاداتی می شود که افراد می توانند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان تغییر دهند، چاقی و الکل در صدر فهرست قرار می گیرند.
در سرتاسر جهان، ۴ درصد از موارد جدید ابتلا به سرطان در سال ۲۰۲۰ با مصرف الکل مرتبط بوده اند و اضافه وزن و چاقی با خطر بالای ۱۳ نوع سرطان مرتبط هستند که بیش از ۴۰ درصد از همه سرطان های تشخیص داده شده در ایالات متحده را تشکیل می دهند. با این حال، تخمینها نشان می دهد که بیش از نیمی از سرطانها به طور بالقوه قابل پیشگیری هستند که الکل سومین علت قابل پیشگیری سرطان پس از دخانیات و چاقی است.
برای این مطالعه، محققان دادههای ۳۹۹ هزار و ۵۷۵ شرکت کننده در سنین ۴۰ تا ۶۹ سال که در زمان شروع مطالعه عاری از سرطان بودند را به طور متوسط به مدت ۱۲ سال بررسی کردند. به گزارش سینا، شرکت کنندگان بر اساس درصد چربی بدن، دور کمر و شاخص توده بدنی به سه گروه تقسیم و براساس دستورالعمل های مصرف الکل در بریتانیا طبقه بندی شدند.
همچنین نتایج برای عواملی که ممکن است بر یافته ها تأثیر بگذارد از جمله سن، جنس، رژیم غذایی، سطح تحصیلات، فعالیت بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، مدت زمان خواب، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و بیماریهای قلبی عروقی یا دیابت نوع ۲ تنظیم شد.
در ادامه و طی یک پیگیری ۱۲ ساله، ۱۷ هزار و ۶۱۷ شرکت کننده به سرطان مرتبط با الکل و ۲۰ هزار و ۲۱۴ شرکت کننده به سرطان مرتبط با چاقی مبتلا شدند. محققان دریافتند که در تمام نشانگرهای چاقی، افرادی با سطح درصد چربی بدن بالاتر که زیاد الکل می نوشند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان قرار دارند.
برای مثال، افرادی که دارای بالاترین درصد چربی بدن بودند و الکل مصرف می کردند، ۵۳ درصد بیشتر از افرادی که کمترین درصد چربی بدن را داشتند و هرگز الکل مصرف نکردند، در معرض ابتلا به سرطان های مرتبط با الکل بودند. در حالی که افرادی که بیشترین میزان مصرف الکل را داشتند ۶۱ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
به گفته پژوهشگران، افرادی که دور کمرشان بزرگ تر است و بیش از دستورالعملهای توصیه شده الکل مصرف می کنند، ۱۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان مرتبط با چاقی هستند. در حالی که در افرادی با بیشترین میزان دور کمر خیلی بیشتر از دستورالعمل ها الکل مصرف می کردند، این خطر ۲۸ درصد بیشتر است.
به گزارش سیناپرس، دکتر اروغلو می گوید: تحقیقات بیشتری برای درک بهتر مکانیسم های اساسی در پشت این اثر مشترک مصرف الکل و چاقی بر خطر ابتلا به سرطان مورد نیاز است.
مترجم: محسن فلاحی پناه
منبع: news-medical