برنج هسته ای دستاورد جدید دانشمندان ایرانی
سرپرست پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران امروز در حاشیه بازدید جمعی از محققان و پژوهشگران این مرکز علمی از موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت گفت: تلاش7 ساله دانشمندان پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران و موسسه تحقیقات برنج کشور نتیجه داد و برنج هسته ای آماده کشت انبوه است.
ابراهیم مقیسه با بیان اینکه هنوز برای این رقم جدید نامی انتخاب نشده است، گفت : محققان ایرانی بذربرنج هسته ایی را با روش پرتوتابی با اشعه گاما تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی با بیان اینکه در حال حاضر برنج هسته ایی به صورت آزمایشی در 3 استان گیلان، مازندران و فارس کشت شده است، افزود: قرار است این رقم جدید برنج از سال 96 کشت انبوه شود.
سرپرست پژوهشکده هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ایران تصریح کرد: مقاومت در برابر خشکسالی، آب شور و باد و باران، خوش عطری، زودرسی و قد کوتاه نسبت به رقم های بومی هاشمی و طارم را از ویژگی های رقم برنج هسته ای است.
مقیسه تولید شلتوک برنج هسته ای درهر هکتار را حدود 6 تن اعلام کرد و افزود: این مقدار برای رقم های بومی نظیر هاشمی 3.5 تن است.
No tags for this post.