پنل های خورشیدی که پس از غروب آفتاب فعال می مانند
به گزارش سیناپرس، پنل های خورشیدی شکل فزاینده ای از انرژی های تجدید پذیر محسوب می شوند. این پنل ها چه در خارج از شبکه، چه در شبکه های کوچک یا به عنوان بخشی از سیستم های انرژی بزرگ استفاده شده و نسبت به بیشتر منابع انرژی شناخته شده، در دسترس تر و مقرون به صرفه تر هستند.
این صفحات ویژه، تابش خورشید را به انرژی قابل استفاده تبدیل می کنند که اغلب در باتری ها ذخیره می شود تا پس از غروب خورشید استفاده شود. نقطه ضعف بزرگ این صفحات، نیاز آن ها به تابش نور خورشید بوده و متاسفانه این پنل ها در ساعت پس از غروب دیگر کارایی ندارند.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد برای حل مشکل باتری های حجیم و ساعات تاریکی راه حلی جدید ارائه کرده است. بر این اساس اعضای تیم پژوهشی فوق موفق شدند یک پنل خورشیدی جدید مناسب برای شب، بسازند که انرژی مورد نیاز کاربران را در تمام ساعات شبانه روز تامین می کند.
این دستگاه جدید به عنوان یک پنل خورشیدی معمولی در طول ساعات روز عمل کرده و پرتوهای انرژی خورشید را جذب می کند. با فرا رسیدن غروب و خنک شدن پنل خورشیدی، در دمای کمی کمتر از دمای هوا قرار می گیرد.به گزارش سیناپرس، این دیفرانسیل حرارتی می تواند توسط یک ماژول ژنراتور ترموالکتریک (TEG) مهار شود که در نتیجه ولتاژ و جریان را از گرادیان دما (یا اختلاف) تولید می کند.
به گفته محققان، جو اطراف سلول توسط منبع گرمایی جدید گرم می شود، در حقیقت زمین، گرمای خورشید را در طول روز جذب می کند که این انرژی حرارتی در طول شب به حیط اطراف منتقل می شود.
به گزارش سیناپرس، گفته می شود صفحات جدید طراحی شده در یک شب روشن میتواند ۵۰ میلی وات بر متر مربع برق، با ولتاژ مدار باز ۱۰۰ میلی ولت تولید کند. باید اذعان داشت که این یک سطح انرژی به دست آمده از صفحات خورشیدی، بسیار بالاتر از سایر تلاشها برای تامین انرژی در شب است.
این دستگاه با موادی ساخته شده است که به راحتی در دسترس هستند، بنابراین تیم پژوهشی سازنده آن امیدوار است بتواند در بسیاری از مناطق جهانی که مردم به شبکه های برق دسترسی ندارند، مفید باشد.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: mymodernmet