به گزارش سیناپرس، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که انگل تغییر دهنده ذهن با نام Toxoplasma gondii با رفتارهای تغییر یافته یا الگوهای عجیب و غریب در فعالیت های انسانی مرتبط است.
اکنون، یک مطالعه جدید به سرپرستی وینسنت پاکوین (Vincent Paquin) پژوهشگر و استاد روانپزشکی دانشگاه مک گیل کانادا می تواند به توضیح این موضوع انگلی کمک کند. به گفته محققان، انگل تک یاخته ای T. gondii علاوه بر آب آلوده یا غذا از جمله گوشت نیم پز، می تواند از طریق قرار گرفتن در معرض مدفوع یک گربه خانگی آلوده به انسان منتقل شود و با بیماری روانی دوران بزرگسالی مرتبط باشد.
پاکوین در این باره می گوید: گربه های خانگی معمولاً با تغذیه از جوندگان به این انگل آلوده می شوند و در روزها یا هفته های بعد قابلیت انتقال خواهند داشت.به گزارش سیناپرس، به عبارت دیگر، پاکوین توضیح می دهد، داشتن گربه صرفا به منزله قرار گرفتن در معرض انگل نیست اما گربههای شکارچی که بیرون از خانه زندگی می کنند و برخلاف حیوانات خانگی جوندگان را شکار می کنند می توانند به gondii دچار شوند.
از نظر فرضی، گربه ها ممکن است عفونت را به کودکان منتقل کنند که می تواند به طور بالقوه از طریق تأثیرات روی سیستم ایمنی، در بزرگسالی مشکلات روانی ایجاد کنند.
برای بررسی این زنجیره فرضی انتقال، محققان حدود ۲۲۰۰ شرکت کننده را در مونترال مورد بررسی قرار دادند و از آنها سؤالاتی در مورد مالکیت گربه در دوران کودکی پرسیده و فراوانی تجارب روان پریشی آنها را در کنار سؤالات دیگری اندازه گیری کردند. محققان همچنین فاکتورهای دیگری چون تجربیات ضربه به سر، سابقه سیگار کشیدن و غیره را نیز مورد بررسی قرار دادند.
در تجزیه و تحلیل پاسخ ها، تیم تحقیقاتی مشاهده کرد که شرکت کنندگان مذکر که در دوران کودکی صاحب یک گربه شکارچی بوده اند، در بزرگسالی دارای عوامل بیشتری از ابتلا به تجارب روان پریشی بودند. اما جالب است که این اطلاعات در مورد پاسخ دهندگان مونث یکسان نبود.
به گزارش سیناپرس، به گفته پژوهشگران، به نظر می رسد عوامل دیگری که در این نظرسنجی ثبت شده اند از جمله سیگار کشیدن، دفعات نقل مکانهای مسکونی در دوران کودکی یا نوجوانی و سابقه ضربه به سر نیز بر خطر تجربه روان پریشی پاسخ دهندگان تأثیر می گذارند که به گفته پاکوین نشان دهنده هم افزایی این عوامل است.
یافته ها و توضیحات این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Psychiatric Research منتشر شده است.
مترجم: مهنوش فلاحی پناه
No tags for this post.