محمدمهدی گویا، در نشست واکسن سازان داخلی که در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برگزار شد، افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در کشور تأمین شده که ۴۱ میلیون دوز آن از منابع تولید داخل بوده است. همچنین بیش از ۱۴۸ میلیون دوز تزریق واکسن کووید ۱۹ در کشور انجام شده و پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دوم برای گروه سنی بالای ۱۲ سال به ترتیب ۹۱.۲ درصد و ۸۳ درصد است و پوشش نوبت سوم در گروه سنی بالای ۱۸ سال ۴۳.۷ درصد بوده است.
وی ادامه داد: ثبت واکسیناسیون در سامانههای الکترونیک و صدور کارت دیجیتال دارای کد QR همتراز با کشورهای توسعه یافته از اقدامات ارزشمند برنامه واکسیناسیون بوده است.
گویا افزود: در حال حاضر ۶ تولید کننده داخلی واکسن مجوز مصرف دریافت کردهاند و واردات واکسن کووید ۱۹ از آبان ۱۴۰۰ متوقف شده است، به منظور رفع نیاز افراد برای سفرهای بینالمللی ماهانه مقادیری واکسن آسترازنکا در قالب واکسن اهدایی وارد شده و امکان صادرات واکسنهای تولید داخل در دست اقدام و پیگیری است.
وی، عدم قطعیت در مورد اثربخشی واکسنهای موجود علیه سویه های احتمالی آینده، ضرورت تحقیق در مورد تولید واکسنهای ترکیبی و جدید و کاهش مشارکت مردم به نحوی که هنوز در سنین بالای ۵ سال افرادی تأخیر در مراجعه دارند را از جمله چالشهای فعلی برنامه واکسیناسیون دانست و گفت: متأسفانه ۱۴ میلیون نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا، ۲۱ میلیون نفر دوز دوم و ۳۳ میلیون نفر دوز سوم کرونا را دریافت نکردهاند.
گویا افزود: ۵۰ میلیون دوز واکسن در اختیار داریم که استفاده نکردهایم و درخواست ۳۵ میلیون دوز هم داشتهایم. علت کاهش درخواستهای ما از واکسن سازهای داخلی و تعدیل سفارش، روند نزولی استقبال مردم از تزریق دوز سوم است.
No tags for this post.