به گزارش سیناپرس، آب یکی از اصلی ترین عناصر حیاتی مورد نیاز موجودات زنده از جمله انسان است و این ماده از طریق نوشیدن آب و سایر مایعات به بدن می رسد.
نتایج یک مطالعه در دانشکده پزشکی ییل نشان داد به طور کلی عمل نوشیدن بیشتر از آبرسانی مصنوعی به بدن از طریق تزریق سرم و مایعات، به رفع تشنگی کمک می کند. دلیل این موضوع به نقش مغز در احساس سیرابی بازمی گردد، زیرا حس فیزیکی نوشیدن به مغز می گوید که شما در حال آبرسانی مجدد به بدن خود هستید.
در این میان محققان دریافتند: اگر دمای نوشیدنی گرمتر یا سردتر از دهان و گلوی شما باشد، این حس افزایش پیدا می کند، زیرا اعصاب حساس به دما و همچنین اعصاب حساس به لمس طی فرایند افزایش یا کاهش دمای محیط دهان، تحریک می شوند.
به گزارش سیناپرس، نوشیدن مایعات خنک برای انسان لذت بخش تر است زیرا بدن در حالت عادی و در شرایط غیر سرما، همواره دارای میزان مناسبی از گرما بوده و تلاش می کند با روش های مختلفی مانند انتقال خون به سطح پوست و تنفس و … خود را خنک کند و نوشیدن مایعات خنک به این روند کمک می کند .
از سوی دیگر هنگام مصرف مایعات خنک، گیرنده های چشایی دریافت کننده برخی طعم ها، ضعیف می شوند. به گزارش سیناپرس، برای مثال سرما حس شیرینی را در زبان انسان سرکوب می کند وقتی یک نوشیدنی خنک مصرف می کنید، کمتر میزان شیرینی آن را حس می کنیدبه گزارش سیناپرس، . متاسفانه سازندگان نوشیدنیهای تجاری از این ضعف بدن انسان استفاده کرده و مصرف کنندگان را تشویق می کنند که محصولاتشان را خنک بنوشید. در حالت طبیعی و در دمای ولرم بیشتر افراد طعم بیش از حد شیرین نوشابه ها و آبمیوه های غیر طبیعی را دوست ندارند.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: sciencefocus