یکی از شرکتهای فناور دستگاه اسپکتروفتومتر تولید کرده که برای استفاده در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، غذایی، دارویی، آب و فاضلاب به منظور آنالیزهای کمی و کیفی نمونههای شیمیایی، بیوشیمیایی، نانوذرات، ترکیبات دارویی، نفتی، فلزی، معدنی، پتروشیمی، پلیمری و کلینیکی قابل استفاده است.
نانو ذرات دارای خواص نوری حساس به اندازه، شکل، غلظت، وضعیت آگلومراسیون و ضریب شکست در نزدیکی سطح نانوذرات هستند که باعث میشوند اسپکتروفتومتری ابزاری ارزشمند برای شناسایی، مشخصهیابی و مطالعه این مواد باشد و با استفاده از یک اسپکتروفتومتر میتوان نانوذرات مختلف را مشخصهیابی کرد.
اسپکتروفتومتر تولید شده در این شرکت دارای پوشش گسترده طول موج از ۲۰۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر بوده و طیفگیری همزمان تمامی نواحی طولی موجی را انجام میدهد. این دستگاه که از مانیتور لمسی برخوردار است، دارای ظرفیت ۸ سل برای سرعت بخشیدن به فرآیند آنالیز و بهبود در دقت آزمون است. براساس اطلاعات منتشر شده توسط این شرکت، قابلیت طراحی و ساخت دستگاه بر اساس نیاز خریدار (قدرت تفکیک، گستره طول موج بر اساس نیاز کاربر) فراهم است.
اسپکتروفتومتری یا طیفسنجی روشی است که با استفاده از عبور نور از یک آنالیت در یک محلول شیمیایی و تعیین میزان جذب و عبور نور از آن، به تعیین خصوصیات آن آنالیت و ماده شیمیایی میپردازد. نور مورد استفاده طیفی از انرژی الکترومغناطیس بوده که هر طیف نوری دارای طول موج و فرکانس مشخصی است. میزان جذب هر ماده شیمیایی در طول موجهای مختلف انرژی الکترومغناطیس متفاوت است. با توجه به این امر، هر ماده شیمیایی در طول موج خاصی از انرژی الکترومغناطیس حداکثر جذب و حداقل عبور را خواهد داشت که این فرآیند در جهت تعیین خاصیت آن ماده شیمیایی استفاده میشود.
به نقل از ستاد نانو، دو دسته اصلی از دستگاههای اسپکتروفتومتری شامل "تک پرتویی" و "دو پرتویی" وجود دارد. اسپکتروفتومتر دو پرتویی شدت نور بین دو مسیر نور را مقایسه میکند، در حالی که اسپکتروفتومتر تک پرتویی شدت نور نسبی پرتو را قبل و بعد از قرار دادن نمونه آزمایش اندازه گیری میکند. اگرچه مقایسه اندازه گیریهای دستگاههای دو پرتویی آسانتر و پایدارتر است، دستگاههای تک پرتویی میتوانند دامنه دینامیکی بیشتری داشته باشند و از لحاظ اپتیکی سادهتر و فشردهتر هستند.
این شرکت تولیدکننده اسپکتروفوتومتر دو پرتویی تمام خودکار و مانیتوردار در ایران است که قابلیت اندازهگیری غلظتهای متفاوت ذرات در محلولها را دارد.
No tags for this post.