عبدالله معتمدی در سومین نشست تخصصی از مجموعه نشست های «بازگشایی دانشگاه؛ آموزش حضوری، چالش ها، فرصت ها و برنامه ها» با موضوع بازگشایی ایمن و سلامت محور دانشگاه برای آموزش حضوری افزود: امتحانات تمامی مقاطع به صورت حضوری برگزار می شود و شرط حضور در دانشگاه دریافت حداقل ۲ دز واکسن است.
وی با یادآوری اینکه واکسیناسیون به شکل گسترده در دانشگاه علامه طباطبائی، زمینه حضور ایمن دانشجویان در این دانشگاه را فراهم میکند، گفت: باوجود کنترل بیماری کرونا اما این بیماری هنوز به طور کامل از بین نرفته است. بنابراین باید با رعایت درست شیوه نامه های بهداشتی زندگی عادی را از سر گرفت.
رییس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه حضوری شدن دانشگاه ها بر اساس تصمیم متخصصان بوده است، افزود: باید توجه کرد، مزیتهایی که در آموزش حضوری وجود دارد در آموزش مجازی نیست. به عنوان مثال ارتباط چهره به چهره، امکان بحث و گفت و گو و تشریح مسایل در فضای مجازی کمتر اتفاق میافتد.
نعیمی ادامه داد: حضور در دانشگاهها امکان استفاده از کتابخانهها، آزمایشگاهها و مراکز مختلف کمک آموزشی را به ما میدهد. همچنین حضور اقوام مختلف ایرانی در کنار یکدیگر در خوابگاهها و دانشگاه به پیوستگی و وحدت ملی کمک می کند و ما امیدواریم این حضورِ با نشاط موجب ارتقای کیفیت آموزشی شود.
وی یادآور شد: در تعطیلات طولانی مدت دانشگاهها، شرایط به گونه ای پیش رفت که استادان و دانشجویان مزایای کلاسهای مجازی همچون حضور در جلسات دفاع دانشگاههای مختلف و دعوت از استادان برجسته دانشگاه دیگر را مدنظر قرار دادند در صورتی که این کلاس ها، معایب بسیاری نیز همچون تغییر سبک خواب و بیداری برخی از استادان و دانشجویان، انجام شغل های پاره وقت توسط دانشجویان و حضور کامل و کافی نداشتن در کلاسهای درس، کاهش انباشت دانش، مصرف داروهای روانپزشکی و سیگار در بین دانشجویان در پی داشته است.
رییس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی زمان بر خواهد بود، گفت: نیازمند درک همدلانه شرایط موجود هستیم. گفت و گو و توجه به سخنان دانشجویان در جهت تخلیه بارهای منفی آنها، استثنا قائل شدن برای دانشجویانِ با شرایط خاص و ارجاع آنها به مراکز مشاوره برای حل نظام مند مسایل، در نظر گرفتن شیوه ارزشیابی در طول سال، کمک به بازیابی هویت دانشجویی، اطلاع رسانی دقیق و مستمر از فعالیتهای دانشگاه برای آرامش خاطر دانشجویان و خانواده آنان، افزایش فعالیت های فرهنگی در قالب کانون های فرهنگی و هنری برخی از کارهایی است که مسوولان و کارکنان دانشگاه می توانند برای بهتر شدن شرایط، تقویت روحیه امید و تغییر دوباره سبک زندگی انجام دهند.
هیچ محدودیت اقامتی مبنی بر ۷۰ یا ۵۰ درصدی بودن خوابگاه ها دریافت نکرده ایم
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی هم در این نشست با تاکید بر ضرورت بازگشایی دوباره دانشگاه ها، گفت: بالا رفتن کیفیت آموزش، تکوین شخصیت اجتماعی افراد، بهبود سلامت در جامعه، تحت تاثیر قرار گرفتن مسایل آموزشی، اجتماعی و فرهنگی و تمایل دانشجویان و استادان به بازگشایی دوباره دانشگاهها، ضرورت بازگشایی دانشگاهها را ایجاب کرد. هرچند با مشکلات بسیاری در زمینه مالی و پشتیبانی در دانشگاهها، مشکل آمادگی دانشکده ها، مشکلات استادان و دانشجویان، نگرانی های بهداشتی و مسایل رفاهی دانشجویان مواجه هستیم ولی با حمایت های انجام شده و تلاش های کارکنان معاونت دانشجویی به شرایط پایدارتری دست پیدا کرده ایم.
مهدی واحدی با یادآوری اینکه سیاست دانشگاه علامه طباطبائی برای از سرگیری آموزش حضوری، گام به گام و مرحله ای بوده است، ادامه داد: آماده سازی خوابگاه ها، توجه به تغذیه دانشجویی، تهیه سرویس رفت و برگشت دانشجویان به دانشگاه و عقد قرارداد با پیمانکار آنها، ایجاد اتاق قرنطینه و حضور همیشگی پزشک در خوابگاه ها و اختصاص اتاق به مشاوران در خوابگاه ها از جمله اقدامات معاونت دانشجویی در این دانشگاه بود.
وی از دانشجویان، استادان و کارکنان این دانشگاه خواست شیوه نامه های بهداشتی را رعایت و سه دوز واکسن خود را تزریق کنند. آستانه تحمل خود را بالا ببرند و با سیاستهای دانشگاه همراهی و همدلی لازم را داشته باشند.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی درباره ظرفیت دانشجویان در خوابگاه و اتاق ها هم گفت: بر اساس ابلاغیه بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، هیچ محدودیت اقامتی مبنی بر ۷۰ درصد یا ۵۰ درصد بودن در خوابگاه ها دریافت نکردهایم. با توجه به اعلام دولت مبنی بر بازگشایی صددرصد دانشگاهها، نمی توانیم در اتاقهایی که برای اسکان ۴ نفر تدارک دیده شده است، تعداد کمتری اسکان دهیم. برنامه ریزی دانشگاه بر این اساس است که امکان اسکان برای همه دانشجویان غیر بومی فراهم باشد. بنابراین به دانشجویان شبانه کارشناسی ورودی ۹۷ تا ۱۴۰۰ و دانشجویان ارشد ۱۴۰۰ خوابگاه تعلق می گیرد.
بازگشایی باید مرحله به مرحله شکل می گرفت
همچنین معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه این نشست گفت: این دانشگاه در سال گذشته پیشگام حضوری شدن آموزشها بود. بازگشایی باید مرحله به مرحله و با کمترین میزان نارضایتی شکل میگرفت تا بتوانیم آموزش با کیفیتی را ارایه دهیم. بر اساس دستورالعمل شماره ۵، از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، دانشگاه فعالیت حضوری خود را به طور کامل آغاز میکند. به دلیل برنامه ریزی مسایل درسی و آموزشی بر مبنای کلاس های مجازی و تداخل در برخی از امتحانات یا ساعت های پراکنده کلاسها باید تمهیدات دقیقی اندیشیده شود.
علی آدمی ادامه داد: آنچه که برای دانشگاه در حوزه آموزشی اهمیت دارد، آسیب ندیدن کیفیت آموزشی است. جلسات متعددی برای بررسی ابعاد آموزشی هر دانشکده برگزار شده است. با توجه به اینکه حضوری شدن دوره کارشناسی گریزناپذیر و تصمیم وزارت علوم بود، بنابراین حذف و اضافه اضطراری یا حذف ترم مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و امیدواریم دانشجویان همکاری لازم را با دانشگاه و استادان داشته باشند.
وی با اعلام اینکه دانشگاه با احترام به آموزش حضوری، دروسی که با حضوری شدن دچار افت کیفیت آموزشی خواهند شد را مجازی برگزار میکند، افزود: از دانشجویان درخواست می کنیم اگر مسالهای وجود دارد که به کیفیت آموزشی آنها ناشی از حضوری شدن صدمه میزند به ما اعلام کنند. دانشجویان صبر داشته باشند چرا که تلاش برای ایجاد شرایط بهتر باید دوطرفه باشد.
در ادامه این نشست روسای دانشکده های الهیات و معارف اسلامی، آمار، ریاضی و رایانه، ارتباطات، تربیت بدنی، روانشناسی و علوم تربیتی، موسسه آموزش عالی بیمه اکو، ادبیات فارسی و زبان های خارجی، حقوق و علوم سیاسی، علوم اجتماعی و پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان به اظهار نظر در خصوص بهتر شدن آموزش حضوری و بازگشت به شرایط قبل از بیماری کرونا پرداختند.
سومین نشست تخصصی از مجموعه نشست های «بازگشایی دانشگاه؛ آموزش حضوری، چالش ها، فرصت ها و برنامه ها» با موضوع بازگشایی ایمن و سلامت محور دانشگاه برای آموزش حضوری با هدف تشریح اقدامات و فعالیت های انجام شده در خصوص حضوری شدن دوباره فعالیت های آموزشی به همت معاونت دانشجویی و مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی و دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور عبدالله معتمدی رییس این دانشگاه، ابراهیم نعیمی مدیرکل ذفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، مهدی واحدی معاون دانشجویی، علی آدمی معاون آموزشی و روًسای دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی، در بستر مجازی برگزار شد.
No tags for this post.