آیا موجودات فضایی ما را تماشا می کنند؟

به گزارش سیناپرس، سه دهه از زمانی که اخترشناس افسانه ای کارل سیگان پیشنهاد کرد کاوشگر فضایی وویجر ۱ از زمین تقریباً چهار میلیارد مایل دورتر عکس بگیرد می گذرد. محققان با الهام از این عکس آبی کم ‌رنگ یک سوال جالب مطرح می ‌کنند که آیا سیارات دیگر می ‌توانند ما را ببینند؟ مطالعات همسایگی زمین نشان می دهد که بیش از ۱۰۰۰ منظومه شمسی زاویه مناسبی برای مشاهده سیاره ما دارند.

لیزا کالتنگر (Lisa Kaltenegger) یکی از پژوهشگران این مطالعه می‌ گوید فهرست آنها بر ستاره‌ های اصلی مشابه خورشید متمرکز است. این منظومه های شمسی ممکن است شامل سیارات فراخورشیدی و  جهان های زمین مانندی باشند که در منطقه قابل سکونت برای حیات واقع شده باشند. همه سیستم‌های آینده نگر در فاصله ۳۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارند و به اندازه ‌ای نزدیک هستند که بتوانند آثار شیمیایی جهان ما را مشاهده کنند.

کالتنگر در ادامه می ‌گوید: بیایید نقطه دید را معکوس کنیم و ببینیم که ناظران دیگر از کدام نقطه می‌ توانند زمین را به عنوان یک سیاره در حال عبور بیابند. اگر رصد گران در حال جستجو بودند می ‌توانستند نشانه ‌هایی از یک زیست کره را در جو نقطه آبی ‌رنگ زمین ما ببینند.

موضوعی که این لیست ۱۰۰۴ منظومه ستاره ای را خاص می کند این است که همه آنها در دایره البروجی زمین قرار دارند. این صفحه مدار جهان ما به دور خورشید است. سیارات فراخورشیدی که در همین مسیر حرکت می کنند، نمایی از زمین خواهند داشت.

برای آنها، زمین یک سیاره در حال گذر است. این به معنای آن است که از مقابل خورشید خود می گذرد و این سیارات فراخورشیدی قادر خواهند بود زمین را در حال عبور از خورشید دیده و همچنین زیست کره واتمسفر ما را روشن ببینند.

محققان می گویند مشاهدات عبوری ابزار مهمی برای ستاره شناسانی است که منظومه های خورشیدی مجاور را بررسی می کنند و به دنبال جهان های قابل سکونت می گردند. آنها همچنین نقشی اساسی در ایجاد نقشه راه برای جدید ترین تلسکوپ های فضایی، از جمله تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، که در سال ۲۰۲۱ پرتاب شد، ایفا خواهند کرد.

محققان می گویند که فقط بخش بسیار کوچکی از سیارات فراخورشیدی به طور تصادفی با خط دید ما همسو می شوند تا بتوانیم آنها را ببینیم اما همه هزار ستاره ای که در این مطالعات شناسایی کردیم، می توانند زمین ما را در حال عبور از خورشید ببینند.

به گزارش سیناپرس، کالتنگر در انتها می افزاید: اگر ما به دنبال حیات هوشمند در جهان هستیم باید بدانیم آن ها هم می توانند ما را پیدا کرده و ممکن است بخواهند با ما تماس بگیرند. ما به تازگی نقشه ای از ستاره ها ایجاد کرده ایم که نشان می دهد اول باید به کجا نگاه کنیم.

شرح کامل این مطالعه در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

مترجم: مهنوش فلاحی پناه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا