شایعترین مشکل، خستگی چشم است که در زمان خیره نگاه کردن به صفحه نمایش و درنتیجه کاهش میزان پلک زدن ایجاد میشود.
خستگی و افزایش فشار چشم ناشی از نگاه کردن مداوم به صفحه نمایش، باعث خشکی چشمها و بروز سردرد میشود. این علائم دائمی نیستند، اما احتمال تشدید این مشکل و تبدیل شدن آن به یک بیماری مزمن وجود دارد.
یکی از بهترین راهها برای کاهش خستگی و فشار چشم، افزایش میزان پلک زدن است؛ محققان روش 20-20-20 را توصیه میکنند که شامل نگاه کردن به جسمی در فاصله 20 فوتی (شش متری) به مدت 20 ثانیه هر 20 دقیقه یکبار است.
یکی دیگر از نگرانیهای جدی در این زمینه، قرار گرفتن در معرض نور آبی است؛ این نوع خاص از نور که از صفحه نمایش تلفنهمراه، تبلت، رایانه و تلویزیون ساطع میشود، به یکی از عمیقترین بخشهای چشم رسیده و میتواند به شبکیه آسیب بزند. این نور همچنین با بروز دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) در ارتباط است.
خورشید نیز نور آبی از خود ساطع میکند، اما این نور دائمی نیست و با غروب خورشید مشکل برطرف میشود؛ اما برخی افراد حتی تا نیمههای شب به صفحه نمایش تلفنهمراه، رایانه یا تلویزیون خیره میشوند.
لامپ کم مصرف (CFL) نیز این نور آبی مضر را ساطع میکند. با نشستن در اتاقی با لامپ کم مصرف و کار کردن با این دستگاهها، میزان قرار گرفتن فرد در معرض نور آبی چند برابر خواهد شد. در سال 2012 میلادی بیش از دو میلیون آمریکایی بالای 50 سال مبتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن شدند که این میزان 25 درصد بیشتر از نرخ گزارش شده در سال 2000 بود.
برخی عینکها قادر به فیلتر کردن نور آبی هستند؛ عدم استفاده از تلفنهمراه، تبلت یا سایر دستگاههای مشابه در زمان خواب نیز می تواند به کاهش آسیبهای وارده به چشم منجر شود.
نگرانی سوم، استفاده بیش از حد از عضلات چشم است که میتواند به درد عضلانی تبدیل شود. نگاه کردن به صفحه نمایش بدلیل زاویه صفحه نسبت به چشم باعث فشار به عضلات چشمها شود؛ درحالیکه مطالعه از روی کاغذ فشار کمتری به چشم وارد کرده و فرد میتواند کاغذ را حرکت داده و آن را در راحتترین موقعیت برای چشمها نگه دارد.
No tags for this post.