تغییر نظام پذیرش دانشجوی دکتری از سال بعد اجرایی می‌ شود

قاسم عموعابدینی گفت: نحوه فعلی پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه‌های کشور مورد انتقاد جدی است.

بیش از ۷۰ درصد جذب دانشجو‌های دکتری در سراسر کشور از طریق هزینه‌های دولت به صورت حاکمیتی است تا رشته‌های هوش مصنوعی و فناوری توسعه یابد و مابقی به صورت قرارداد استادان با صنعت در پذیرش دانشجویان برای رشته‌های مرتبط انجام می‌شود.

او گفت: در شرایط فعلی، داوطلبان دکتری با شرکت در آزمون دکتری اگر نمره قبولی کسب کنند، تعداد محدودی از آن‌ها مثلا ۳ نفر از ۱۰ نفر به دانشگاه‌های مربوطه متناسب با نمره قبولی مراجعه می‌کنند و سپس رد یا تایید می‌شوند.

برای آن دسته از دانشجویانی که به صورت حاکمیتی پذیرش می‌شوند، باید از همان روز اول بورسیه شوند؛ چرا که آن‌ها بعد از فارغ التحصیلی استاد دانشگاه می‌شوند و در شرکت‌های دانش بنیان هم فعالیت خواهند کرد. بنابراین از آن جایی که رشته‌های هوش مصنوعی و فناوری آینده ساز کشور هستند پس باید به این افراد توجه ویژه‌ای شود.

او گفت: مطابق طرح تحول دولت و با موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراجع ذی ربط، نظام پذیرش دانشجوی دکتری باید تا پایان سال تغییر یابد؛ اما اجرای آن به احتمال زیاد از سال ۱۴۰۲ تحقق یابد.

برای نظام پذیرش دانشجوی دکتری، همفکری با بخش‌های مختلف و مرتبط مانند دانشگاه‌ها انجام می شود و پس از تصویب به شیوه آئین نامه و دستور العمل به مراکز علمی ابلاغ می‌شود.

عموعابدینی بیان کرد: پس از تصویب نظام پذیرش دانشجوی دکتری از سال آینده، سازمان سنجش در بخشی از پذیرش بر اساس عناوین طرح‌های کلی استادان دانشجویان را جذب خواهد کرد. یعنی پرونده دانشجو‌ها مستقیم به استاد می‌رسد و مصاحبه پذیرش را هم استاد بر اساس طرحی که قرار است با دانشجو اجرایی کند، برگزار می‌کند.

پس از پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های کشور با صنعت گرنت تعیین تکلیف می‌شود و حقوق هم به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا