تولید لنزهای تماسی زیست سازگار پلاسمونی برای تصحیح کوررنگی
برای اولین بار در پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، لنزهای تماسی زیستسازگار و انعطافپذیر پلاسمونی برپایه پلیمر شفاف پلیدیمتیلسیلوکسان تولید شده و جهت تصحیح کوررنگی مورد بررسی قرار گرفتهاند. این لنزهای پلاسمونی با روشی کم هزینه و ساده بر پایه تکنیک نانولیتوگرافی نرم تولید شدهاند.
زیستسازگاری بالا، دارای پاسخ پلاسمونی متناسب با بازه ابهام کوررنگی قرمز-سبز (دوترانومالی)؛ تولید آسان و کم هزینه بودن از جمله مزایای لنزهای تماسی تولید شده است.
پلیدیمتیلسیلوکسان مادهای شفاف، غیرسمی، انعطافپذیر و زیستسازگار است که گزینه مناسبی برای کاربردهای بیولوژیکی است. علاوه بر این، تست پایداری لنزهای پلاسمونی تولیدشده درون محلول شبیهساز اشک چشم (محلول نمکی بافر فسفات) انجام شده است و لنزهای تولید شده پایداری بسیار خوبی درون محلول بافر فسفات از خود نشان دادهاند.
باتوجه به زیستسازگاری لنزهای تولید شده، این لنزها میتوانند برای کمک به بیماران کوررنگی مفید واقع شوند.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی، کوررنگی نوعی اختلال چشمی است که مانع از تشخیص صحیح رنگها توسط بیماران میشود. بیماران مبتلا به کوررنگی نمیتوانند تفاوتهای رنگی را در مکانهای عمومی یا رسانهها تشخیص دهند و در زندگی روزمره و حوزه مشاغل با مشکل مواجه میشوند.
تاکنون درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است. با این حال، پژوهشهایی برای افزایش درک رنگ بیماران کوررنگی انجام شده است. روشهای تصحیح کوررنگی که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفتهاند عبارتند از: ژن درمانی، عینکهای تصحیح کوررنگی، لنزها، عینکهای اپتوالکترونیکی و قابلیتهای پیشرفته توسعه یافته بر روی گوشیهای هوشمند و کامپیوترها.
عینکها و لنزهای تماسی تصحیح کوررنگی از بین روشهای تصحیح کوررنگی به طور گسترده مورد توجه بیماران قرار گرفته شده است.
No tags for this post.