پوست رباتیکی که حس دارد

به گزارش سیناپرس، برخورداری از یک سرانگشت بسیار حساس با پوستی که به کمک پرینت سه بعدی تولید شده است، می تواند به ربات ها کمک کند تا ماهرتر شده و با داشتن نوعی حس لامسه، به شکل بهتری در توسعه دست های مصنوعی به کار گرفته شوند.

امروزه ماشین‌ها می‌توانند بهترین شطرنج‌باز جهان را شکست دهند، اما هنوز قادر نیستند مهره شطرنج را در حد یک نوزاد شیرخواره کنترل کنند. به گزارش سیناپرس،این فقدان مهارت رباتیک تا حدی به این دلیل است که گیره های مصنوعی، فاقد حس لامسه ظریف سرانگشت انسان هستند که برای هدایت دستان ما هنگام برداشتن و دست زدن به اشیاء استفاده می شود.

حالا در دو پژوهش جدید بین المللی به هدایت دانشگاه بریستول انگلستان، محققان موفق شده اند اولین مقایسه عمیق یک سرانگشت مصنوعی ساخته شده با پرینتر سه بعدی را با فرایندهای عصبی حس لامسه انسان انجام دهند.

این محققان می گویند: کار ما به کشف چگونگی ایجاد حس لامسه توسط ساختار داخلی پیچیده پوست انسان کمک می کند. این یک پیشرفت هیجان انگیز در زمینه علوم رباتیک است.به گزارش سیناپرس، پرینت سه بعدی پوست لامسه می تواند ربات هایی را ایجاد کند که ماهرتر هستند و عملکرد دست های مصنوعی را با ایجاد حس لامسه داخلی به طور قابل توجهی بهبود می بخشند.

آن ها با استفاده از یک توری پرینت شده سه بعدی در سطح زیرین سرانگشت مصنوعی، وضعیتی شبیه لایه‌های بیرونی و درونی پوست داخلی انسان تولید کردند.به گزارش سیناپرس،برای ساخت این لایه ها یا اصطلاحا، پاپیلاها، از چاپگرهای سه بعدی پیشرفته استفاده شد که می توانند مواد نرم و سخت را با هم ترکیب کنند تا ساختارهای پیچیده ای مانند آنچه در زیست شناسی یافت می شود ایجاد نمایند.

به گفته دانشمندان فوق، ما دریافتیم که سرانگشت چاپ شده سه بعدی ما می تواند سیگنال های عصبی مصنوعی تولید کند که شبیه سیگنال های ضبط شده از نورون های واقعی و لمسی هستند. اعصاب لمسی انسان، سیگنال هایی را از پایانه های عصبی مختلف به نام گیرنده های مکانیکی منتقل می کنند که می توانند در احساس فشار و شکل جسم مورد تماس، به کار بیایند.

آن ها می گویند: هدف نهایی ما از چنین تحقیقاتی آن است که پوست مصنوعی را به خوبی یا حتی بهتر از پوست واقعی بسازیم!

به گزارش سیناپرس،این یافته ها در دو مقاله علمی پژوهشی در نشریه Journal of the Royal Society Interface منتشر شده اند.

مترجم:عباس روشن بین
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا