تولید نمونه اولیه ۱۰ محصول راهبردی سلول‌های بنیادی برای ورود به بازار

پیشرفت مطابق با الگوی نوین جهانی و تامین محصولات بر مبنای نیاز داخل، اهمیت فراوانی در حوزه پزشکی کشور دارد. یکی از اقدامات مهم ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در سال گذشته، توسعه فناوری‌های راهبردی متناسب با نیازهای کشور بوده است.

این فناوری‌ها سبب شد کشور، هم‌تراز با روند توسعه جهانی، به پوشش نیازهای به‌روز خود پرداخته و به دستاوردهایی نائل آید که تاکنون در کشور وجود نداشته است.

در این راستا، حمایت از توسعه ظرفیت تولید محصولات اولویت‌دار و راهبردی، در سرلوحه فعالیت‌ها قرار گرفت. اقدام مهم دیگر در این زمینه، حمایت از تحقیق و توسعه طرح‌های فناورانه در حوزه‌های مواد، تجهیزات و محصولات سلولی و پزشکی بازساختی بوده است.

این مهم سبب شد توسعه فناوری‌های مرتبط با محصولات سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با مشارکت بخش خصوصی و منوط به توسعه فناوری و تولید نمونه اولیه منجر شود. نتیجه چنین رویکردی، به تولید مواد دارویی، کیت‌های آزمایشگاهی، مواد حد واسط مهندسی بافت، محیط کشت‌های آزمایشگاهی، آنزیم‌ها و سایر مواد مصرفی انجامید. این عملکرد همچنین به تامین تجهیزات مهمی چون دستگاه MACS،  دستگاه آفرزیس و محیط IVC منجر شد.

همچنین نمونه ایران‌ساخت محصولاتی نظیر زخم‌پوش، تاپیکال‌های پوستی، واکسن و حدود ۱۵ محصول حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، به بازار ارائه شد. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در سال جدید نیز با تقویت توسعه فناوری‌های راهبردی متناسب با نیازهای کشور، گام‌های بلندتری در این مسیر برمی‌دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا