به گزارش ایسنا ، دکتر متیو گیلیهام از دانشگاه آدلاید استرالیا در اینباره گفت: ما میدانستیم که انتقالدهنده عصبی GABA یا گاما آمینوبوتیریک اسید، تحت شرایط تنش – زمانی که گیاهان در معرض خشکسالی ، شوری، ویروسها، خاک اسیدی یا دمای بسیار بالا قرار میگیرند – توسط گیاهان تولید میشود. اما تا پیش از این مشخص نبود که GABA در گیاهان نقش پیامرسانی را بر عهده دارد و این نقش مشابه با نقش این انتقالدهنده عصبی در حیوانات است.
وی افزود: ما متوجه شدیم که گیاهان در مسیری مشابه با حیوانات به GABA متصل شده و این امر منجر به تولید سیگنالها یا پیامهای الکتریکی میشود . وقتی که گیاه در معرض محیط استرسزا قرار میگیرد، این سیگنالها رشد گیاه را تنظیم میکنند.
با مشخص شدن پاسخ گیاهان به GABA، محققان امیدوارند که روشهای جدیدی برای اصلاح نحوه پاسخ گیاهان زراعی به تنشهای محیطی بیابند.
استفان تیرمن ، از همکاران این گروه تحقیقاتی گفت: بخش زیادی از نابودی محصولات زراعی ناشی از تنشهایی همچون عوامل بیماریزا و فقر شرایط محیطی است که متعاقبا کاهش میزان غذای در دسترس جهانی را به دنبال دارد. با شناسایی نحوه استفاده گیاهان از GABA به عنوان یک پیام استرسی، میتوانیم ابزار جدیدی برای کمک به تولید جهانی غذا و تولید محصولات مقاوم در دست داشتهباشیم و به نحو موثرتری با فقر غذایی در جهان مبارزه کنیم.
این یافتهها همچنین توضیح میدهد که چرا برخی داروهای گیاهی میتوانند به عنوان مسکن و ضد صرع در انسان موثر باشند. این داروهای گیاهی با پروتئینهای سیستم انتقال پیام عصبی GABA در گیاهان و حیوانات مرتبطاند. بنابراین انجام کار مطالعاتی بیشتر بر روی عوامل انتقال پیام GABA در ارتقا درمانهای پزشکی نیز تاثیراتی به دنبال خواهد داشت.
این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.
No tags for this post.