تا مدتی قبل برخی از نقاط کشور در زمان پخش برخی برنامهها مانند فوتبال، مجبور بودند سریالها و فیلمهای تکراری را تماشا کنند.
امکان تماشای برنامههایی که در استان تهران پخش میشد، عملا برای بسیاری از شهرها مهیا نبود. برای اینکه در این حوزه عدالت برقرار شود، پروژه سیگنالرسانی به تمام نقاط کشور آغاز شد. این پروژه ملی سنگین و پرهزینه که در زمان انجام با چالشهای بسیاری رو به رو شد، بالاخره اسفند ۱۴۰۰ به مرحله بهرهبرداری رسید. اکنون تمام ایران میتوانند برنامههایی را که در پایتخت پخش میشود، تماشا کنند.
پروژه سیگنالرسانی به تمام نقاط کشور، در پی ضرورت قطع وابستگی صداوسیما به ماهوارههای بینالمللی در سال ۱۳۹۲ کلید خورد. شرکت ارتباطات زیرساخت از طریق سرمایهگذاری حداقل ۷۰ میلیون دلاری، زیرساختهای اجرایی شدن این پروژه را آماده کرد.
اما پس از پایان عملیات فنی پروژه متوجه شدند نکات حقوقی در این پروژه وجود دارد که امکان بهرهبرداری از آن را با مشکل روبهرو میکند. به همین علت بهرهبرداری از این پروژه متوقف شد.
سال گذشته، با مکاتباتی که انجام شد و همکاری دستگاههایی مانند سازمان برنامه و بودجه و صدا وسیما در میانه سال ۱۴۰۰ تبادل قرارداد انجام گرفت.
با افتتاح ۳۹۲ ایستگاه و با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۸۵۰ هزار میلیارد ریال پروژه سیگنالرسانی صدا و سیما به تمام کشور افتتاح شد. در این پروژه شرکت ارتباطات زیرساخت با افتتاح ۱۶۷ ایستگاه، صدا وسیما ۱۵۳ ایستگاه و شرکت مخابرات ایران ۵۲ ایستگاه در این پروژه مشارکت کردند.
این پروژه در راستای عدالت رسانهای و عدالت گستری نظام جمهوری اسلامی است. سالها قبل، مراکز استان و شهرهای بزرگ با فیبر سیگنالرسانی شدند اما به دلایل مختلف این سیگنال به روستاها و نقاط دیگر نرسیده بود.
با اجرایی شدن این پروژه، سیگنالرسانی در بیش از ۹۸ درصد کشور با استفاده از تجهیزات کاملا بومی انجام شده و ادامهدار خواهد بود.
No tags for this post.