نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

راه‌اندازی شرکت‌ های دانش بنیان منجر به جذب نخبگان و اشتغالزایی است

محمدعلی زلفی‌گل در گفت‌وگو با آنا در رابطه با نقش انقلاب اسلامی و تحول عظیم در آموزش عالی خاطرنشان کرد: به لطف خداوند بزرگ با پیروزی انقلاب اسلامی، یک انقلاب علمی هم در کشور اتفاق افتاد.

وی افزود: با یک بررسی اجمالی از سالی که به وقوع انقلاب اسلامی منجر شد مشاهده می‌کنیم آمار تعداد اسناد بین‌المللی کشور، تعداد دانشجویان، هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و غیره با حال حاضر قابل مقایسه نیست.

وزیر علوم ادامه داد: تعداد اسناد معتبر بین‌المللی ایران در سال ۵۷ فقط ۵۰۰ مورد بود در حالی که تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۶ هزار سند علمی منتشر شد. تعداد دانشجویان در آن برهه زمانی ۱۷۵ هزار دانشجو بود، در حال حاضر بیش از ۳ میلیون و ۱۷۵ هزار دانشجو داریم، تعداد اعضای هیئت‌علمی ۱۲ هزار نفر بود در حال حاضر بیشتر ۸۶ هزار عضو هیئت علمی داریم.

وی اظهار کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، پارک علم و فناوری و مراکز رشد وجود نداشت اما در حال حاضر ۴۹ پارک علم و فناوری و بیش از ۲۰۰ مرکز رشد داریم.

زلفی‌گل با بیان اینکه در حال حاضر تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها بیش از ۲۰ هزار شده و خدا را شکر در اکثر مراکز استان‌ها دانشگاه جامع مادر و در خیلی‌ها دانشگاه صنعتی داریم، عنوان کرد: در صنایع نظامی، امنیتی، تسلیحاتی، پزشکی، نانو، بایو، بیو، در اکثر این افق‌های جدید علم، کشور ما مرجعیت علمی دارد و خدا را شکر می‌کنیم که بیش از یک هزار و ۸۴۰ مجله علمی-پژوهشی داریم و بالغ ۲۸۰ مورد از آنها نمایه بین‌المللی شده‌اند.

وی افزود: اساتید دانشگاه‌های کشور، کتاب‌های مرجع بین‌المللی منتشر می‌کنند. بسیاری از کتاب‌های مرجع و درسی بین‌المللی را به مقالات دانشمندان ما ارجاع داده‌اند و اکثر حفاری‌های افقی و عمودی در صنایع نفت، پتروشیمی و گاز توسط متخصصان خود ما انجام می‌شود و پتروشیمی، صنایع گاز، نفت و … همه توسط متخصصان ما که همه اینها فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها هستند مدیریت و اداره می‌شوند.

وزیر علوم ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد از شهرها و بیش از ۸۵ درصد از روستاها گازکشی شده، اکثر راه‌های مبادلاتی بین شهرها و استان‌ها تبدیل به اتوبان، بزرگراه، ریلی و هوایی شده و تمامی این اقدامات نشان می‌دهد که اتفاقات بسیار بزرگ در شهرهای ما افتاده و از خارج از کشور که می‌آیند و شهرها و کلان‌شهرهای ما را می‌بینند اصلاً باورشان نمی‌شود که شهرهایی به این حد پیشرفته و زیبا در کشور ما باشد.

وی با اشاره به اینکه در تمامی عرصه‌های علمی، فناوری و نوآوری، اتفاقات بزرگی در کشور ما افتاده است، خاطرنشان کرد: همه این‌ها نشان‌دهنده این است که انقلاب اسلامی حس خودباوری و اینکه ما می‌توانیم را در وجود شهروندان ایرانی نهادینه کرده است.

زلفی‌گل در رابطه با سازوکارهای وزارت علوم در دستیابی به پرچمداری علمی جهان تاکید کرد: وظیفه ما بسیار سنگین است. رتبه علمی و برج علمی کشور که شکل گرفته است باید ارتقا یابد و از سوی دیگر نیز برج فناوری و نوآوری را باید رشد دهیم تا هم‌زمان با آن برج تولید علم ما بتواند در دنیا خودنمایی کند.

وی در ادامه افزود: در این راستا در حال شکل دادن نظام ملی نوآوری هستیم، بسترسازی می‌کنیم، طراحی اکوسیستم و سیستم در حال انجام است. بخش قابل توجهی از پتانسیل تحقیقاتی کشور را باید در راستای نیازها و مسائل موجود هدایت کنیم.

زلفی گل عنوان کرد: از طریق مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری باید شرایطی را ایجاد کنیم تا افرادی که ایده دارند، بتوانند ایده خود را آزمایش کنند و تبدیل به هسته‌های رشد شوند و تبدیل به محصول کنند و در نهایت شرکت‌های دانش‌بنیان شکل بگیرد و ما بتوانیم ایده را تبدیل به محصول و آن را وارد بازار کنیم.

وزیر علوم ادامه داد: با راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و دانش‌پایه است که می‌توانیم برای نخبگان اشتغال‌زایی و آنها را جذب کنیم. هدف این است که در سال‌های آینده، بخش فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که تا به حال خیلی جدی گرفته نشده بود را برجسته کنیم و انرژی بگذاریم که در آنجا رشد جدی داشته باشیم.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل