حقایق اعتیاد به هروئین و راه ر‌هایی از آن

در نتیجه، افسانه‌ها و سوء‌تفاهم‌های زیادی در مورد منشأء مواد مخدر، آنچه در بدن انجام می‌دهد، مصرف‌کننده و سوءاستفاده از آن و نحوه شکل‌گیری اعتیاد ایجاد شده است. در این مقاله به بررسی اعتیاد به هروئین و روش‌های ترک این ماده مخدر می‌پردازیم و با علائم و نشانه‌های آن آشنا می‌شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

هروئین چیست؟

هروئین یک مسکن بسیار اعتیادآور است که از مورفین ساخته شده است که از دانه‌های گیاه خشخاش به دست می‌آید. از آنجایی که از گیاهان خشخاش برای تهیه تریاک استفاده می‌شود، هر دارویی که از آن گرفته شود، مواد افیونی محسوب می‌شود. هروئین و مورفین هر دو مواد افیونی هستند. هروئین ماده مخدری است که معمولاً در مکزیک، آسیا و آمریکای جنوبی از این گیاه به دست می‌آید. این ماده بسیار اعتیاد‌آور است و مانند یک پودر سفید یا قهوه‌ای به نظر می رسد.
مانند بسیاری از مواد مخدر، هروئین دارای اعمال خاصی در مغز و بدن است که می‌تواند باعث شود افراد در طول زمان معتاد شوند. فرقی نمی‌کند که آن فرد یک مدیر موفق باشد، یک بازیگر مشهور، کسی که شانس خود را از دست داده است یا فردی که با دوستان ناباب برخورد کرده است. اعتیاد به هروئین می‌تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد، و عواقب طولانی مدتی بر مردم و جامعه وارد کند.

اثرات اعتیاد به هروئین چیست؟

مهم نیست که چگونه آن را مصرف کنید، هروئین به سرعت به مغز شما می‌رسد. معتاد شدن نیز آسان است. حتی بعد از اینکه فقط یک یا دو بار از آن استفاده کردید، ممکن است سخت باشد که خود را از استفاده مجدد منع کنید.
بلافاصله پس از مصرف هروئین، احساسات خوب و شادی به شما دست می‌دهد. سپس برای چندین ساعت احساس می‌کنید که سرعت جهان کند شده است. آهسته فکر می‌کنید و ممکن است آهسته راه بروید. برخی از افراد می‌گویند که احساس می‌کنید در رویا هستید. هروئین مانع از دریافت پیام‌های درد در بدن شما می‌شود و ضربان قلب و تنفس شما را کند می‌کند. در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است تنفس قطع شود و بمیرید.

مصرف طولانی مدت هروئین می‌تواند منجر به موارد زیر شود:
– اختلالات خواب و بیخوابی
– عفونت دیواره و دریچه‌های قلب
– عفونت‌های پوستی مانند آبسه و سلولیت
– احتمال بیشتر ابتلا به ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C
– بیماری کبد و کلیه
– اختلالات روانی
– بیماری‌های ریوی مانند ذات‌الریه و سل
– مشکلات قاعدگی و سقط جنین

بسیاری از افرادی که هروئین را مصرف می‌کنند دچار اختلال می‌شوند. این بدان معنی است که باعث مشکلات سلامتی، ناتوانی و مشکل در خانه، محل کار یا مدرسه می‌شود.

راه مؤثر ترک اعتیاد به هروئین

هروئین یکی از اعتیادآورترین مواد موجود است و بدون کمک به سختی می توان بر اعتیاد به هروئین غلبه کرد. از بین کسانی که برای اولین بار هروئین را امتحان می‌کند، تقریباً از هر ۴ نفر یک نفر معتاد می‌شود. فردی که هروئین مصرف می‌کند ممکن است به نظر نرسد که ماده مخدر مصرف می‌کند. آن‌ها ممکن است فقط خواب آلود به نظر برسند. افرادی که معتاد هستند تقریباً همیشه مصرف خود را انکار می‌کنند.

درمان شناختی رفتاری به شما کمک می‌کند در مورد مصرف مواد مخدر به چیز‌هایی که فکر می‌کنید و انجام می‌دهید، توجه کنید. راه‌هایی برای مقابله بهتر با استرس و سایر محرک‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد.

همانطور که در مطالعات مختلف، نشان داده شده است، مصرف مجدد هروئین در حدود دو سوم افرادی که فرایند ترک اعتیاد را تکمیل می‌کنند، رخ می‌دهد. این به این دلیل است که اعتیاد، مانند هر بیماری مزمن، با پتانسیل بازگشت به سوء مصرف مواد تعریف می‌شود.

ترک اعتیاد به هروئین، چیزی است که در طول زندگی فرد درمان و مدیریت می‌شود، درمان‌های رفتاری و انگیزشی، خانواده درمانی و برنامه‌های تغذیه‌ای و ورزشی می‌تواند به فرد کمک کند مصرف هروئین را متوقف کند و از شروع مجدد در آینده جلوگیری کند و شانس زندگی شاد و رضایت بخشی را افزایش دهد.

سخن آخر

اگر فکر می‌کنید یکی از دوستان یا اعضای خانواده از هروئین استفاده می‌کند، منتظر نباشید و‌ امیدوار باشید اوضاع بهتر شود. فوراً اقدام کنید و هر چه زودتر از یک روانشناس و مشاور ترک اعتیاد به هروئین کمک بگیرد. شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر و بهره‌مندی از مشاوره و روانشناس این حوزه تخصصی به سایت لیمبیک مراجعه کنید. ‌امیدواریم با مطالعه این مطلب یاد بگیرید چگونه علائم هشدار دهنده و اثرات اعتیاد به هروئین را شناسایی کنید.

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا