نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سرنخی جدید برای درمان یک بیماری کبدی صعب العلاج

به گزارش سیناپرس، کلانژیت اسکلروزان اولیه یا به اختصار، PSC  یک بیماری است که در آن التهاب باعث ایجاد زخم در مجرای صفراوی می شود و این خود منجر به نارسایی کبدی، عفونت و رشد تومور می گردد. همچنین حدود 80 درصد از بیماران PSC بیماری التهابی روده نیز دارند. 

جنبه های اصلی پاتوفیزیولوژی PSC هنوز ناشناخته است و در حال حاضر، هیچ درمان دارویی برای آن وجود نداشته و پیوند کبد تنها روش درمانی آن است.  اکنون، محققان بین المللی ثابت کرده‌اند که سلول‌های ایمنی تی مرتبط با مخاط یا اصطلاحا MAIT ها که در طیف وسیعی از بیماری‌ها وجود دارند، به طور بالقوه نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی PSC دارند و می‌توانند پیامدهایی برای درمان آن داشته باشند. 

میکروبیوم صفراوی به عنوان یک عامل اولیه یا یک تعدیل کننده مهم در بیماری PSC نقش دارد. به گفته محققان بیمارستان دانشگاه اسلو واقع در کشور نروژ، سلول‌های MAIT در کبد بسیار شایع هستند و مستقیماً با متابولیت‌های میکروبی تعامل دارند. به گزارش سیناپرس، آن ها برای بررسی وجود آنتی ژن های بالقوه سلول های MAIT در صفرای بیماران مبتلا به PSC، نمونه صفرای 28 بیمار را در زمان پیوند کبد بررسی کردند. 

آن ها دریافتند که سلول های MAIT توسط آنتی ژن ها در هشت نمونه از 28 نمونه فعال شدند که نشان دهنده نقش آن ها در تنظیم پاسخ ایمنی در برابر پاتوژن های مشتق از صفرا بوده است. 

به گفته محققان، برخی از باکتری‌های یافت شده در نمونه‌های صفرا ممکن است با آنتی‌بیوتیک‌هایی که به طور انتخابی بر برخی از گونه‌های شناخته شده برای تولید آنتی‌ژن MAIT تأثیر می‌گذارند، تغییر داده شوند. به گزارش سیناپرس،این داده‌ها یک پیوند مکانیکی بین سیستم ایمنی و میکروبیوم مجاری صفراوی را نشان می دهند و بر این اساس، درک ایمونولوژی صفراوی، می تواند کلید توسعه درمان های جدید برای بیماری صعب العلاج PSC باشد.

به گزارش سیناپرس، این یافته ها را نشریه بین المللی American Journal of Pathology از انتشارات الزویر به چاپ رسانده است.

نویسنده:رها امیدوار

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل