نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بررسی چالش‌های تشخیصی و درمانی سرطان رکتوم

 این مطالعه با هدف بررسی عوارض و امکان پذیری تجویز کموتراپی (شیمی درمانی) هم زمان با رادیوتراپی کوتاه مدت و نیز بررسی پاسخ درمانی پاتولوژیک (کامل و نسبی) به دنبال ایجاد یک تاخیر 6 تا 8 هفته از خاتمه رادیوتراپی کوتاه مدت توسط دکتر سرو آزاد ستوده انجام شده است.

به گفته وی امروزه درمان نئو ادجوانت رادیوتراپی به صورت کوتاه مدت (یک هفته ای)، جراحی بلافاصله (7 تا 10 روز بعد)، درمان قراردادی (5 هفته ای) و یا بدون شیمی درمانی هم زمان با داروی کیپسیتابین نتایج یکسانی دارند و از طرف دیگر بهبود پاسخ درمانی پس از درمان نئوادجوانت به عنوان یک فاکتور پیشگویانه در بهبود نتایج درمانی بیماران بسیار تاثیرگذار بوده است.

در این مطالعه، 33 بیمار با تشخیص پاتولوژیک آدنوکارسینوم رکتوم لوکال پیشرفته به دنبال مرحله بندی کامل به وسیله EUS یا MRI و CT اسکن وارد مطالعه شدند.

تمام بیماران تحت درمان رادیوتراپی کوتاه مدت با دوز 2500 سانتی گری در 5 جلسه در 5 روز با روش سه بعدی و تزریق وریدی اگزالی پلاتین با دوز 85 mg/m2 در روز اول رادیوتراپی و کیپسیتابین خوراکی با دوز 825 mg/m2 دو بار در روز به مدت 5 روز هم زمان با رادیوتراپی قرار گرفتند.

همچنین یک ماه بعد از خاتمه رادیوتراپی یک دوره کموتراپی تحکیمی با داروی اگزالی پلاتین 130 mg/m2 و کیپسیتابین خوراکی 1000 mg/m2 دوبار در روز به مدت 14 روز قرار گرفتند.

بیماران یک نوبت در حین رادیوتراپی و یک نوبت قبل از دریافت کموتراپی تحکیمی ویزیت و از نظر عوارض حاد حین درمان بررسی شدند و سپس جهت انجام جراحی 8 تا 10 هفته از خاتمه درمان ارجاع شدند. همچنین تعداد 24 بیمار تحت عمل جراحی LAR یا APR قرار گرفتند.

به گزارش ایسنا،یافته‌های یک بررسی نشان می دهد سرطان رکتوم از شایع ترین سرطان‌های دستگاه گوارشی است که به دلیل محل قرار گرفتن آن چالش‌های تشخیصی و درمانی را ایجاد می‌کند.

خلاصه این پژوهش در کتاب خلاصه مقالات هفتمین کنگره سالیانه تازه های تشخیص و درمان کانسر کولورکتال به چاپ رسیده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل