وضعیت رادیواکتیو چرنوبیل، عادی است

به گزارش سیناپرس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی گزارش جدید خود اعلام کرد نقض جدی ایمنی در نیروگاه هسته ‌ای چرنوبیل مشاهده نمی ‌کند. بر این اساس، اوکراین به  آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده است که برق نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل قطع شده است.  

این خبر باعث بروز نگرانی های عمده ای در بین مردم شده و توجه مجامع جهانی را به این موضوع جلب کرد. در گزارش جدید آژانس بین المللی اتمی اعلام شد: بار حرارتی استخر ذخیره سوخت مصرف ‌شده و حجم آب خنک‌ کننده نیروگاه هسته ‌ای چرنوبیل برای حذف مؤثر گرما بدون نیاز به تأمین برق کافی است.
گفتنی است ارتش روسیه پیش از این کنترل نیروگاه های هسته ای چرنوبیل و زاپروژیه را به دست گرفته بود و ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه در این رابطه اعلام کرد که وضعیت در نیروگاه هسته ای چرنوبیل اکنون به طور مشترک توسط ارتش روسیه و متخصصان اوکراینی و گارد ملی کنترل می شود.

به گزارش سیناپرس، نیروگاه اتمی چرنوبیل در ۱۴  کیلومتری شهر پریپیات  pripyat قرار دارد و حادثه انفجار این نیروگاه در سال ۱۹۸۶میلادی رخ داد . پریپیات شهری است متروکه که دراستان کیف واقع در شمال اوکراین واقع شده است. تا پیش از فاجعه اتمی چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، این شهر محل سکونت کارکنان نیروگاه هسته ای چرنوبیل با جمعیتی نزدیک به ۵۰ هزارنفر بوده ولی پس از آن این شهر به کلی خالی از سکنه و تبدیل به ویرانه ای گردید. 

امروزه چرنوبیل در محدوده محافظت شده ای به شعاع ۳۰ کیلومتر واقع شده است که ورود به آن بدون مجوز مخصوص امکان پذیر نیست، رادیواکتیواندازه گیری شده در منطقه بعد از ۳۶ سال به حدی است که حتی توقف کوتاه مدت در محل نیز خطرناک اعلام شده است. 

شرح این انفجار اتمی به این صورت گزارش شده است که در روز های ۲۵ و ۲۶ آپریل آن سال، مسئولان نیروگاه برای انجام برخی آزمایش های ضروری مجبور به از کار انداختن سیستم اتوماتیک ایمنی نیروگاه شدند. این موضوع همزمان با بی توجهی مسئولان فنی راکتور ، سبب بالا رفتن بیش از حد دمای داخلی آن شده در ساعت ده و یازده دقیقه شب مسئولان نیروگاه پی به اشتباه خود برده و برای جلوگیری از بروز فاجعه مرتکب اشتباه دیگری شدند، آن ها برای جلوگیری از  بروز بحران ، میله های کنترل را از داخل راکتور خارج کردند.

به گزارش سیناپرس، در ساعات نخستین بامداد روز بعد یعنی حدود ساعت یک و نیم صبح، فشار داخلی راکتور به حدی رسید که طی یک انفجار، پوشش هزار تنی محافظ راکتور به هوا پرتاب شده و ذرات بخار آب و مواد رادیو اکتیو به بیرون فوران کرد. مسئولان نیروگاه به سرعت در صدد رفع اشتباه خود بودند که انفجار دوم و به مراتب شدید تر رخ داده و همزمان با آتش سوزی مهیب در داخل نیروگاه تقریبا همه چیز از کنترل خارج شد.

نشت رادیو اکتیو در این منطقه باعث مرگ و بروز نشانه های مرگباری در بسیاری از مردم منطقه شده و در بخش های وسیعی از اروپا منتشر شد. به گفته کارشناسان در این انفجار مواد رادیو اکتیو لازم برای ساخت یکصد بمب اتمی وارد طبیعت شده و آزاد شد. در این فاجعه نزدیک به ۵ میلیون نفر کشته و زخمی شده یا بر اثر عواقب ان دچار مشکلات جسمی شدند. 

مترجم: حمید تعالی
منبع: tass
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا