نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شناسایی شواهد وجود حجم زیادی آب در مریخ

به گزارش سیناپرس، بر اساس نتایج اولیه منتشر شده توسط پژوهشگران، محل فرود اولین مریخ نورد چین به نام ژرونگ (Zhurong)، شواهد قابل توجهی از توپو گرافی نسبتا قوی در مقایسه با سایر مکان‌ های فرود در مریخ دارد.

تصاویر ارسال شده از سطح سیاره سرخ گویای این حقیقت است که سطح منطقه فوق الذکر توسط باد و احتمالاً جریان آب شکل گرفته است. این یافته ها نشان می دهد که این مکان فرود برای اکتشافات آینده مساعد بوده و پتانسیل بالایی برای مطالعه لایه ها و ساختار زمین شناسی مریخ دارد.

گفتنی است فرودگر Tianwen-1 و مریخ نورد آن با نام ژرونگ ، در ماه می سال ۲۰۲۱  روی بخشی از مریخ به نام Utopia Planitia در مناطق پست شمالی این سیاره فرود آمدند. Utopia Planitia یک منطقه آتشفشانی با سن تخمینی سطحی بیش از سه میلیارد سال است. شواهد اولیه نشان می دهد این منطقه در گذشته های دور میزبان میزان زیادی  آب مایع یا یخ بوده است.

طی این مطالعات، لیانگ دینگ (Liang Ding) و همکارانش اندازه‌ گیری ‌های منطقه فرود را که توسط مریخ ‌نورد ژرونگ در ۶۰ روز اول خورشیدی این ماموریت یا همان روز مریخی انجام شد، تجزیه و تحلیل کردند. به گزارش سیناپرس، طی این مطالعه از داده های جمع آوری شده توسط ابزارهای پیشرفته این مریخ نورد برای تعیین مسیر ۴۵۰ متری طی شده توسط ژرونگ در این دوره زمانی استفاده شد.

به گزارش سیناپرس، از طریق تجزیه و تحلیل برهمکنش ‌های بین چرخ‌ های ژرونگ و سطح زمین زیرین این کاوشگر، از جمله تصاویری از رد چرخ‌ها که توسط دوربین پیشگیری از خطر گرفته شده است، نویسندگان توانستند خواص مکانیکی خاک‌ های مریخ را در محل فرود رمزگشایی کنند.

در این تحقیقات، شکل‌ ساختار زمین سازگار با فرسایش باد مانند برآمدگی ‌ها و امواج، دهانه ‌های فرسایش یافته و بافت‌های سنگی که حاکی از هوازدگی توسط آب نمک ‌ها هستند  نیز شناسایی شدند.

این یافته‌های اولیه پتانسیل ژرونگ را برای ارائه اطلاعات جدید در مورد تکامل محیط سطحی در دشت‌ های شمالی مریخ نشان می‌ دهد.
به گزارش سیناپرس،شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Geoscience منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

مترجم: رضوان خندان

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل