نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تصویری از دو کهکشان دوقلو منتشر شد

 این آژانس فضایی با انتشار تصویری ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی هابل در صفحه اینستاگرام خود نوشت: کهکشان‌های دوقلوی‌ "ان‌جی‌سی ۴۴۹۶ای"(NGC ۴۴۹۶A) و "ان‌جی‌سی ۴۴۹۶ بی"(NGC ۴۴۹۶B) در این تصویر از هابل قابل مشاهده‌اند. تلسکوپ فضایی هابل بیش از ۳۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شده است. این تلسکوپ همچنان ابزار ارزشمندی برای تحقیق در حوزه نجوم و به اشتراک‌گذاری تصاویر چشمگیر از فضا است.

هر دو این کهکشان‌ها در صورت فلکی سنبله Virgo قرار دارند اما به رغم ظاهر شدنشان در کنار هم در فاصله‌ی بسیار دوری از یکدیگر و از زمین قرار گرفته‌اند.

"ان‌جی‌سی ۴۴۹۶‌ای" در فاصله ۴۷ میلیون سال نوری از زمین و "ان‌جی‌سی ۴۴۹۶بی" در فاصله ۲۱۲ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.

این فاصله زیاد میان دو کهکشان به این معناست که آن‌ها نمی‌توانند با هم تعامل داشته باشند و به نظر می‌رسد تنها به دلیل هم‌ترازی تصادفی با یکدیگر همپوشانی پیدا کرده‌اند.

هم‌ترازی‌های این چنینی فرصتی برای اخترشناسان فراهم می‌کنند تا به بررسی توزیع غبار کیهانی در این کهکشان‌ها بپردازند. غبارهای کیهانی به زیبایی تصاویر نجومی می‌افزایند و می‌توان آنها را در این تصویر به صورت رشته‌های پیچیده در هر دو کهکشان مشاهده کرد. اگرچه این غبارها رصد کهکشان‌ها را نیز به کاری دشوار تبدیل می‌کنند.

غبارهای کیهانی نور ستارگان را جذب می‌کنند و باعث کم نورتر شدن آن‌ها و تبدیل طول موج‌ آن‌ها به طول موج‌های بلندتر می‌شوند. این فرآیند توسط اخترشناسان "سرخ شدن"(reddening) نام گرفته است.

اخترشناسان با اندازه‌گیری دقیق نحوه اثرگذاری گرد و غبار کیهانی بر کهکشان‌هایی که در پس زمینه قرار دارند، می‌توانند محل قرارگیری غبارها را در بازوهای مارپیچی کهکشان‌های پیش‌زمینه مشخص کنند.

نقشه‌ی به دست آمده از غبارها به اخترشناسان کمک می‌کند تا اندازه‌گیری همه‌چیز از فاصله‌های کیهانی تا انواع جمعیت‌های ستاره‌ای در کهکشان را تنظیم کنند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل