نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

این سه عامل باعث زوال عقل می شود

به گزارش سیناپرس، یافته های پژوهش های جدید حاکی از آن است که می توان از بخش بزرگی از موارد زوال عقل پیشگیری کرد. مارک لی (Mark Lee) پژوهشگر ارشد این مطالعات در دانشگاه مینه سوتا در این باره گفت: کارهایی وجود دارد که افراد می توانند انجام دهند که می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش یا کاهش دهد. 

به گفته محققان، با افزایش سن جمعیت، تعداد موارد زوال عقل افزایش یافته است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده، در حال حاضر حدود ۵/۸ میلیون بزرگسال آمریکایی با بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط با آن زندگی می کنند. پیش بینی می شود که این رقم تا سال ۲۰۶۰ به ۱۴ میلیون نفر برسد.

این نرخ های بالاتر در ایالات متحده در میان سیاهپوستان و اسپانیایی تبارها ممکن است به دلیل نرخ بالای بیماری قلبی و دیابت باشد که با خطر زوال عقل مرتبط است. به گزارش سیناپرس،  عوامل تعیین‌ کننده ‌دیگری مانند سلامت اجتماعی همچون سطوح پایین ‌تر تحصیلات، نرخ بالاتر فقر و قرار گرفتن بیشتر در معرض تبعیض نیز نقش مهمی در زوال عقل دارند.

تحقیقات قبلی ۱۲ عامل خطر قابل اصلاح را شناسایی کردند که تصور می ‌شود مسئول تقریباً ۴۰ درصد موارد زوال عقل در سراسر جهان هستند. این موارد شامل سطح تحصیلات پایین، کاهش شنوایی، آسیب مغزی تروماتیک، فشار خون بالا، مصرف بیش از حد الکل، چاقی، سیگار کشیدن، افسردگی، انزوای اجتماعی، عدم فعالیت بدنی، دیابت و آلودگی هوا هستند. 
به گزارش سیناپرس،  در مطالعات جدید، محققان می ‌خواستند بدانند که آیا برخی از عوامل خطر تأثیر بیشتری نسبت به سایرین بر میزان زوال عقل دارند یا خیر. نتایج تحقیقات نشان داد که به طور کلی ۴۲.۴ درصد از موارد زوال عقل در ایالات متحده با سه عامل فشار خون بالا، با ۶.۷ درصد، چاقی تا ۷ درصد و عدم فعالیت بدنی با ۶.۷ درصد مرتبط است.

لی در ادامه گفت این یافته ها به نیاز به استراتژی های بهتر برای کاهش عوامل خطر مرتبط با قلب اشاره می کند که به نوبه خود خطر زوال عقل را در کل جمعیت کاهش می دهد.

پریا پالتا (Priya Palta) استادیار علوم پزشکی و اپیدمیولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا گفت: این امر تا حدی می تواند از طریق تغییر سبک زندگی، همراه با دارو درمان شود.

به گزارش سیناپرس، پالتا در انتها می گوید: حفظ یک سبک زندگی فعال شناختی و فیزیکی و کنترل سطوح فاکتورهای خطر از نظر دارویی برای سلامت مغز در آینده حیاتی است و احتمالاً بر بسیاری از عوامل خطر مورد بررسی در این مطالعه تأثیر می گذارد. 

مترجم: سامیه خسروی زاده
منبع: consumer.healthday
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل