دعوت از فناوران برای کسب فرمولاسیون تولید هیدروژل های چسبنده پدهای دستگاه تنس
توسعه فرمولاسیون هیدروژل رسانای چسبنده مورد استفاده در پد دستگاه TENS چالش جدیدی است که توسط شبکه تبادل و یکی از مجموعههای بخش خصوصی تدارک دیده شده است.
امروزه بیماران زیادی از دردهای حاد و مزمن شناخته شده رنج میبرند و پزشکان برای درمان، روشهای متنوعی از جمله استفاده از دستگاههایی با مکانیزم الکتروتراپی را تجویز میکنند. از جمله دستگاههای برپایه تکنولوژی الکتروتراپی، دستگاه تحریک الکتریکی سطحی عصب (TENS) است که با قرارگیری پد دستگاه بر ناحیه درد، فرکانسهای الکتریکی و سیگنالها تغییر کرده و منجر به کاهش پیام درد میشود.
تحریک الکتریکی اعصاب ناشی از امواج ورودی از طریق الکترودهای واقع در پوست اتفاق میافتد و به دنبال آن پیامهای درد تغییر خواهند کرد و به این ترتیب مسیر سیگنالها مسدود خواهد شد و باعث تسکین درد به طور موقت یا طولانی مدت میشود؛ حتی در مواردی نیز باعث بهبود گردش خون و در نتیجه بهبود اسپاسم در ناحیه آسیب دیده خواهد شد.
در ساختار پدهای مورد استفاده در این دستگاه لایهای که در مجاورت پوست قرار میگیرد، هیدروژلهایی مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر خاصیت چسبندگی و رسانایی، از لحاظ زیستی با پوست سازگار بوده و در اثر استفادههای مکرر از آن باعث ایجاد آسیبهای پوستی نمیشود.
این هیدروژلها در مجاورت دو لایه دیگر در پد دستگاه باعث انتقال سیگنال عصبی به پوست شده و از طریق آثار آن باعث کاهش احساس درد میشوند.
هدف اصلی این چالش، توسعه فرمولاسیون لایه هیدروژل پد دستگاه تنس است که از لحاظ ساختار شیمیایی میتواند بر اساس مخلوط دو یا چند پلیمر تهیه شود و بدون تماس با مواد شیمیایی مانند ژلهای روانساز یا الکل در تماس با بدن قرار میگیرد.
در طراحی رنگ این هیدروژل محدودیتی وجود ندارد و ترجیح بر روی بیرنگ بودن آن است. از مهمترین ویژگیهای آن باید رعایت زیست سازگاری با بدن انسان مطابق با استانداردهای ذکر شده در جدول ملاحظات فنی و الزامات داشته باشد و هیچ گونه قرمزی پوست، حساسیت، خارش و عوارضی برای پوست نباید داشته باشد. از لحاظ چسبندگی به پوست نیز به علت استفاده مکرر از هر پد باید خاصیت چسبندگی مناسب با پوست داشته باشد.
متقاضیان برای شرکت در این چالش تا۲۰ اسفند فرصت دارند تا برای ثبتنام و ارسال طرح های خود اقدام کنند.
طرح های ارسالی به این رویداد در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ مورد داوری اولیه قرار می گیرند و برگزیدگان این مرحله تا شهریور ماه سال آینده فرصت دارند تا نمونه اولیه خود را عرضه کنند و در مهر ماه نیز برگزیدگان نهایی معرفی خواهند شد.
به طرح های برتر کمک هزینه تحقیق و توسعه به مبلغ ۴۰ میلیون تومان اعطا می شود.
No tags for this post.