این روزها پیشرفت چشمگیر تکنولوژی باعث شده که محصولات صنعتی بسیار زیادی تولید شود که عملکرد آنها به انرژی برق وابسته است و مصرف بسیار کمی دارند. المنتهای حرارتی مانند المنت کمربندی، شیلنگ حرارتی و ترموکوپل تجهیزاتی هستند که به دلیل مصرف کم و بازدهی بالا نقش بسیار مهمی در صنایع تولیدی ایفا میکنند و با وجود تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی گرمایی میزان مصرف برق را تا حدود زیادی کاهش میدهند.
المنت کمربندی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
المنت کمربندی یکی از المنتهای حرارتی پرکاربرد است که به خاطر شباهت ظاهریاش به کمربند با این نام شناخته میشود. البته به این محصول المنت تسمهای هم میگویند. ضخامت المنتهای کمربندی بین دو الی پنج میلیمتر است و روکش آنها را معمولا از جنس میکا، گالوانیزه و استیل میسازند. از المنتهای کمربندی بیشتر در صنایع پلاستیک جهت استفاده در سیلندرهای تزریق، صنایع ذوب و تزریق آلومینیوم استفاده میشود. انواع المنت کمربندی عبارتند از: المنت سرامیکی، المنت میکایی، المنت صفحهای یا تخت، المنت با پیچ و مهره و بدون پیچ و مهره، المنت سر نازل، المنت دو تیکه و یک تیکه.
المنت کمربندی
المنت کمربندی نوع سرامیکی از تمام انواع اقتصادیتر است و قیمت مناسبتری دارد. این نوع المنت حرارتی دمای سیلندرهای بزرگ تزریق در صنایع پلاستیک وکیوم را تا 870 درجه سانتیگراد افزایش میدهد و دارای ویژگیهای مانند نصب آسان، دمای دقیق در سیستم کنترلی، گرم شدن سریع، انعطافپذیری، مقاومت، راندمان حرارتی زیاد و طول عمر بالایی و انتقال سریع گرما میباشد. برای پیشگیری از ایجاد ترک و صرفه جویی در مصرف برق در سرامیک از استیل استفاده میشود.
المنت کمربندی میکایی نیز کاربرد زیادی دارد. در المنت کمربندی میکایی برای افزایش کیفیت و گرمایش از سیم آلیاژی از جنس نیکروم استفاده شده است. روکش المنت کمربندی حرارتی نیز معمولا از جنس فولاد ضد زنگ میباشد و دارای کیفیت بسیار بالایی است. از این نوع المنت حرارتی گرمایش سطوح بسیار بزرگ یا کوچک استفاده میشود. توان مصرفی آن باید بین 2.3 الی 3 وات بر سانتیمتر مکعب باشد و در صورت افزایش طول عمر المنت به شدت کاهش مییابد.
شیلنگ حرارتی چیست و چه کاربردی دارد؟
شیلنگ حرارتی به ابزارهایی گفته میشود که جهت انتقال مایعات و گازهای گرم مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع شیلنگ انعطافپذیری بالایی دارد و در حین انتقال مایعات و گازهای گرم اجازه نمیدهد که حرارت آنها از بین برود. در صنایع مختلف برای پیشگیری از یخ زدن سیالات، حفظ ویسکوزیته آنها، انتقال سیال تحت شرایط دمایی خاص، پیشگیری از افزایش غلظت و تراکم سیال در هنگام انتقال و منتقل کردن نمونههای گازی از نقاط اندازهگیری به سمت تجزیهگر از شیلنگ حرارتی استفاده میکنند.
در ساخت این نوع شیلنگ یک المنت حرارتی به دور شیلنگ پیچیده میشود. اجزای ساختاری شیلنگ حرارتی شامل سیم فولادی، سیلیکون و عایقی از جنس پلی آمید است. در دو سر شینگ نیز دو مهره چرخان مادگی از جنس استیل ضد زنگ وجود دارد. اندازه اتصالات شیلنگ را بر اساس محیط مورد استفاده و سفارش مشتری تعیین میکنند و برای کنترل دما ترموکوپل یا سنسور PT100 را در سر شیلنگ حرارتی قرار میدهند.
کاربردهای شیلنگ حرارتی شامل گرم کردن و انتقال سیالاتی مانند لاک، چسب حرارتی، گریس، واکس، روغن، آب، دیاکسید کربن، قیر، ترکیبات مخصوص ریختهگری و غیره است و از هدر رفتن گرمای سیالات جلوگیری میکند. برای انتقال سیالات نامبرده شیلنگ حرارتی را بر روی رباتها و همچنین ماشینهای صنعتی پرتابل استفاده میکنند. از کاربردهای دیگر شیلنگهای حرارتی میتوان به استفاده در صنایع شیمیایی، پالایشگاهها، کورههای زباله سوزی، صنایع غذایی، صنایع دارویی، فناوری پزشکی؛ دستگاههای تحقیق و توسعه و اکسترود و صنایع شیمیایی اشاره کرد. شیلنگ حرارتی چسب گرم به عنوان یکی از پرکاربردترین شیلنگها ی حرارتی موجود در بازار در اندازه یک الی پنجاه متری و با تحمل درجه حرارت 280 درجه سانتیگراد با انعطاف بالا تولید میشود. در تولید این شیلنگ همه استانداردهای لازم رعایت شده است.
ترموکوپل چیست؟ تولید ترموکوپل چه کاربردی دارد؟
یکی از سنسورهای مهم اندازهگیری دما ترموکوپل نام دارد. این نوع سنسور ساختار سادهای دارد و طبق اثر سیبک از متصل شدن یک فلز و آلیاژ آن تولید میشود. در تولید ترموکوپل با توجه به مکانیسم سادهاش امکان اندازهگیری دما بین صفر تا 1700 درجه سانتیگراد وجود دارد. این ابزار در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، صنایع دارویی، صنایع تزریق پلاستیک، تولید تانکرها و مخازنی که احتیاج به حرارت دارند، کاربرد دارد.
عملکرد ترموکوپل به صورت خطی میباشد و قیمت بسیار مناسبی دارد. سادگی، استحکام بالا، مناسب برای استفاده در صنایع مختلف، دقت بالا از مهمترین مزایای تولید ترموکوپل به شمار میرود. در زمان خرید ترموکوپل باید به محل استفاده از ترموکوپل و همچنین بیشترین دمایی که اندازه میگیرد، توجه ویژهای داشته باشید.
No tags for this post.