نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بازسازی قدیمی ترین شلوار جهان

به گزارش سیناپرس، در سال ۲۰۱۴ میلادی، گروهی از باستان شناسان قدیمی ترین شلوار جهان را کشف کردند. بررسی های انجام شده نشان می دهد این شلوار پشمی که در چین کشف شد بین ۳ هزار تا ۳ هزار و ۳۰۰ سال پیش ساخته شده است.
به تازگی تیمی متشکل از باستان شناسان و طراحان مد، این لباس منحصر به فرد باستانی را مورد مطالعه قرار داده و دریافته اند که سازندگان این شلوار، از چندین تکنیک نوآورانه در ساخت پارچه استفاده کرده بودند که هنوز هم روی شلوار استفاده می شود.

بر اساس گزارش تیم باستان شناسی که این شلوار را شناسایی کرد، حفاری یک مقبره در حوضه تاریم در غرب چین منجر به کشف جسد مومیایی شده مردی شد که شلواری بر تن داشته و یک تبر نیز در کنار وی قرار داده شده بود. به گزارش سیناپرس،این شواهد نشان می داد که وی احتمالاً یک جنگجو است.

در ادامه باستان شناسان با بهره گیری از روش تاریخ گذاری رادیو کربن نشان دادند که این لباس ‌ها بین قرن سیزدهم و دهم قبل از میلاد ساخته شده‌ اند و به این ترتیب تاریخ گذاری فوق نشان داد که این لباس، قدیمی ترین شلوار شناخته شده در جهان تبدیل است.
باید توجه داشت که بر اساس سنت های رایج در آن زمان، زنان و مردان دامن و شنل می پوشیدند، بنابراین اعتقاد بر این است که شلوار منحصرا برای اسب سواری پوشیده می شد.

به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران رشته های مختلف به رهبری مایکه واگنر (Mayke Wagner) از موسسه باستان شناسی آلمان در برلین طی مطالعات جدید خود دریافته اند که از سه تکنیک مختلف نساجی در این لباس استفاده شده است.
این تکنیک ها عبارتند از جناغ، نوعی بافندگی که بسیار بادوام است و استفاده از ملیله که برای ایجاد یک قطعه ضخیم تر از مواد در زانو استفاده می شود.

موضوع فوق از ان جهت دارای اهمیت است که امروزه و تمامی شلوارهای جین هنوز با استفاده از جناغ تولید می شود. این یافته نشان می دهد که شلوارهای امروزی تفاوت چندانی با شلوارهای ۳ هزارسال پیش ندارند.

به گزارش سیناپرس، محققان همچنین فکر می ‌کنند که تکنیک‌ های متنوعی که برای ساخت این شلوار استفاده می‌ شود، ممکن است از نقاط مختلفی در سراسر آسیا آمده باشد، زیرا گله ‌داران باید در سرزمین های مختلفی مهاجرت و حرکت کرده و تکنیک‌ های جدیدی را برای ساختن لباس‌ های خود انتخاب می ‌کردند.

واگنر در این رابطه گفت: تنوع تکنیک ‌ها و الگو های نساجی با ریشه‌ ها، سنت‌ ها و زمان‌ های مختلف محلی در این لباس ادغام شده اند.

مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: bbc

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل