حوزه ھای اصلی مأموریتی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت
دکتر یونس پناھی با اشاره به رویکرد نوآورانه در کاربردی کردن تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: تحقیقات را باید کابردی کنیم و شرط آن، این است که از نیازھای جامعه و منطقه خودمان اطلاعات داشته باشیم.
دکتر پناھی افزود: دانشگاهھا باید به عنوان مرکز علم و دانشگاهھای علوم پزشکی و مرکز علم در حوزه سلامت باشند؛ داشتن نگاه نو و نوآورانه به مسائل موجب میشود گرفتار روزمرگی و گذشتهنگری نباشیم.
وی اظهار کرد: مقام معظم رھبری در بیانات اخیر خود در جمع کارکنان و کادر نیروی ھوایی به مقوله جمعیت و جوانی و ھمچنین سلامت جمعیت، تولید علم، مرجعیت علمی و پاسخگویی به مسائل و مشکلات مردم تاکید داشتند.
معاون فناوری و تحقیقات وزیر بھداشت اظھار کرد: تمایل داریم پژوھشھای بنیادی را به کاربردی تبدیل کنیم و پژوھشھای کابردی را در راستای نیازھای جامعه توسعه دھیم.
دکتر پناھی حوزهھای اصلی مأموریتی این معاونت را پژوھشھای بنیادی، کاربردی و توسعهای مرتبط با سلامت و زیست فناوری، تربیت و پرورش نیروی انسانی بخش پژوھش و ارتقای توانمندیھای آنھا، تجاریسازی نتایج پژوھشها و تجاریسازی و بهکارگیری دستاوردھای پژوھش و فناوری با حفظ و رعایت مالکیت فکری، تولید، تأمین و انتشار دانش سلامت در تراز جھانی و توزیع کارآمد منابع مالی در حوزه تحقیقات و فناوری، تولیت و تأمین ارائه خدمات سلامت در سطوح منطقهای، ملی و استانی، نوآوری و تجاریسازی و ارزشیابی تحقیقات و فناوری با رویکردھای نوین و فرایندھای پویا و شفاف عنوان کرد.
وی با اشاره به توسعه فناوری سلامت و حرکت به سمت دانشگاههای نسل سوم بیان کرد: اگر بخواھیم به سمت دانشگاهھای نسل سوم حرکت کنیم، باید دانش، تحقیق و خلق ثروت کنیم؛ یعنی از حالت مصرف کننده به سمت تولیدکننده برویم.
دکتر پناھی در ادامه نشست به موضوعاتی از جمله تعیین و تھیه اولویت طرحھای فناوری، تدوین شاخصھا، حمایت و حفاظت از داراییھای فکری فناوران حوزه سلامت، توسعه و راهاندازی مراکز رشد اقماری فناوری سلامت، حمایت از توسعه فعالیت پارکھای فناوری سلامت، اھداف توسعه فناوری تا سال ۱۴۰۴، کمیسیون نشریات و کمیته ملی اخلاق در پژوھشھای زیست پزشکی هم اشاره کرد.
معاون فناوری و تحقیقات وزیر بھداشت در بخش ارائه برنامهھای تحولی تحقیقات و فناوری، ھشت محور تحول در معاونت تحقیقات و فناوری را تشریح کرد و گفت: معاونت تحقیقات به منزله دیدهبان نظام سلامت کشور است و تحقیقات نظام سلامت، نه تنھا باید باعث ارتقاء نظام سلامت شود، بلکه باید قادر به خلق ظرفیتهای جدید اقتصادی و اجتماعی در کشور شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت خیرین در حوزه تحقیقات مھم و اثرگذار است؛ چرا که اکنون خیرین در این حوزه ورود پیدا کردهاند و ھمکاری و ھمراھی اساتید و رؤسای دانشگاه ها بسیار کمککننده است.
No tags for this post.