به گزارش ایرنا از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، رئیس پژوهشکده زیست فناوری این سازمان و مجری طرح تولید واکسن آبزیان گفت: ماهی های سردآبی پرورشی مانند قزل آلا با باکتری های لاکتوکوس و استرپتوکوکوس دچاری بیماری می شوند.
دکتر مهرداد آذین افزود: بیماری ماهی های پرورشی سردآبی عوارضی چون خونریزی زیر پوستی، خونریزی در آبشش ها، کوری، مشکلات مغزی و در نهایت منجر به مرگ آنها می شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: بیماری ماهی های پرورشی با سرعت زیادی منتقل می شود بنابراین برای جلوگیری از بروز این نوع بیماری ها اقدام به تولید واکسن آبزیان کردیم که این واکسن 80 تا 90 درصد ایمن زایی در ماهی ها ایجاد می کند.
به گفته آذین، واکسن آبزیان اکنون از خارج وارد کشور می شود و قیمت هر لیتر آن حدود 500 هزار تومان است که با تولید این واکسن در داخل کشور قیمت هر لیتر به یک پنجم کاهش می یابد.
وی درباره روش های استفاده از واکسن آبزیان گفت: این نوع واکسن ها به دو روش خوراکی و تزریقی استفاده می شود که در روش خوراکی واکسن در حوضچه های حاوی ماهی ها ریخته می شود اما در روش دوم واکسن باید به هریک از ماهی ها تزریق شود که این روش بسیار سخت و زمان بر است.
این پژوهشگر تصریح کرد: واکسن ایمن سازی ماهی های پرورشی در تعدادی از مزارع حوضچه های پرورش ماهی آزمایش شده و نتایج بسیار مطلوبی داشته است.
تولید واکسن آبزیان با همکاری پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و جهاد دانشگاهی دانشکده دامپزشکی طراحی و اجرا شده است.