نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نخستین عمل جراحی گوش ۵ هزار و ۳۰۰ سال پیش انجام شد

به گزارش سیناپرس، تیمی از باستان شناسان دانشگاه وایادولید در مجله گزارش‌های علمی اعلام کردند؛ شواهدی از نخستین جراحی موفق گوش به دست آورده اند. این یافته در پی حفاری ‌های انجام ‌شده در منطقه  ال پندون  واقع در رینوسو در شمال اسپانیا شناسایی شد.

بر اساس گزارش های رسمی منتشر شده در این رابطه، مطالعه محوطه باستانی متعلق به دوره مگالیتیک مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد به سرپرستی مانوئل روخو گوئرا انجام شد. به گزارش سیناپرس، باستان شناسان در این محوطه باستانی یک استوانه حاوی بقایای بیش از صد نفر را یافتند که از بیماری ها و آسیب‌ های گوناگون رنج می ‌بردند. تاریخ‌ گذاری های مبتنی بر روش کربن ۱۴ نشان می ‌دهد که از این محوطه  برای حدود ۸۰۰ سال بین سال های ۳۸۰۰  تا ۳۰۰۰ قبل از میلاد برای دفن استفاده می‌ شده است.

در میان بقایای کشف شده در این محل، جمجمه زنی با دو سوراخ دو طرفه در هر دو استخوان ماستوئید وجود دارد که نشان می ‌دهد او برای از بین بردن عفونت‌ های گوش میانی تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

آنالیزهای بافت شناسی سطحی تایید کرد که این زن از این روش جان سالم به در برده است و این عمل اولین عمل جراحی موفقیت آمیز گوش در تاریخ است که حدود ۵ هزار و ۳۰۰  سال پیش انجام شده است. گفتنی است با توجه به اهمیت این مساله، جمجمه فوق توسط گروهی از کارشناسان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و فرضیه مداخله جراحی با وجود علائم برش در لبه قدامی ترپاناسیون ایجاد شده در گوش چپ تأیید می شود.

روخو گوئرا بدر این رابطه اعلام کرد که این نوع مداخله باید توسط متخصصان یا افرادی با دانش آناتومیک خاص و تجربیات درمانی قابل توجه شده انجام شده باشد. 

به گزارش سیناپرس، عمل جراحی گوش عملی بسیار پیچیده از نظر پزشکی محسوب می شود و انجام چنین عملی به صورت موفقیت آمیز در دوران پیش از تاریخ بسیار عجیب و جالب توجه به شمار می رود.

این مطالعه خاطرنشان می کند که با توجه به گاهشماری پیش متالورژیکی این سایت، این مداخله جراحی باید با ابزار سنگی انجام می شد. لازم به ذکر است که چندین ابزار ساخته شده از سنگ چخماق به عنوان کالای قبر یا نذورات آیینی در این محوطه باستانی شناسایی شده که شامل تیغه های ساده و روتوش شده با اندازه های مختلف، میکرولیت های هندسی و نوک پیکان هایی با اشکال مختلف بود.

شرح کامل این مطالعات و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Scientific Reports منتشر شده است.

مترجم: احسان محمدحسینی
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل