به گزارش سیناپرس، کووید طولانی مدت در هفته ها و حتی ماه ها پس از ابتلا به کرونا به یک ترس رایج برای مبتلایان آن تبدیل شده است.
تحقیقات جدید نشان می دهد که چقدر مشکلات جدید سلامتی پس از ابتلا به کووید در میان افراد مسن تر شایع است. دانشمندان گزارش می دهند که نزدیک به یک سوم افراد مسن مبتلا به کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ به مراقبت های پزشکی حداقل برای یک مشکل سلامتی جدید پس از عفونت اولیه نیاز دارند.
مشکلات بهداشتی جدید گزارش شده توسط بیماران مسن تر و بهبودیافته کووید ۱۹ بسیار متنوع بوده و بر اندام های مختلف مانند قلب، کبد، ریه ها و کلیه ها تأثیر گذاشته است.به گزارش سیناپرس، مشکلات سلامت روان نیز از سوی این افراد گزارش شده است. این مطالعه به طور خاص روی علائم طولانی مدت کووید یا پس از کووید در بیماران بالای ۶۵ سال تمرکز دارد.
این تیم تحقیقاتی داده های طرح بیمه سلامت ۱۳۳ هزار و ۳۶۶ نفر آمریکایی بالای ۶۵ سال که پیش از اول آوریل ۲۰۲۰ به کرونا مبتلا شدند، تجزیه و تحلیل کرد.به گزارش سیناپرس، سپس آنها این افراد را با سه گروه مقایسه غیر مبتلا به کووید از سال های ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و یک گروه نهایی مبتلا به یک بیماری ویروسی دستگاه تنفسی تحتانی، مقایسه کردند.
محققان به دنبال همه مشکلات بهداشتی مداوم یا جدید بودند که در عرض ۲۱ روز پس از تشخیص کووید ۱۹ (که دوره پس از حاد در نظر گرفته می شود) شروع می شد.
دانشمندان از داده ها جهت فرمول بندی پروفایل های خطر برای شرایط مختلفی استفاده کردند که ظاهراً توسط کووید ۱۹ در چند ماه بعد ایجاد شده بود. به گزارش سیناپرس، این محاسبات شامل عواملی مانند سن، نژاد، جنسیت و اینکه آیا بیمار به دلیل کووید در بیمارستان بستری شده است یا خیر.
در نهایت، تجزیه و تحلیل ها نشان داد که ۳۲ درصد از سالمندان مبتلا به کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۰ حداقل برای یک مشکل بهداشتی جدید در طول دوره پس از حاد خود مراقبت های پزشکی دریافت کردند. این نرخ ۱۱ درصد بیشتر از گروه مقایسه سال ۲۰۲۰ است.
به طور خاص، در مقایسه با گروه غیرکووید سال ۲۰۲۰، بیماران مبتلا به کرونا بیشتر احتمال دارد دچار نارسایی تنفسی، خستگی، فشار خون شوند و یا مشکلات سلامت روان را تجربه کنند. مقایسه بین گروه کنترل ۲۰۱۹ و گروه مبتلایان به کووید ۲۰۲۰ آمارهای مشابهی را نشان می دهد.
به گزارش سیناپرس، با این حال، هنگامی که محققان، گروه کووید ۱۹ را با بیماران مبتلا به بیماری تنفسی تحتانی ویروسی مقایسه کردند، دریافتند که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در حال بهبودی تنها با خطر بیشتری نسبت به ابتلا به نارسایی تنفسی، زوال عقل و خستگی مواجه بودند. در کل، بیماران مبتلا به کووید بستری در بیمارستان احتمال بیشتری داشت که بعداً به مشکلات سلامتی بیشتری دچار شوند. همچنین شایان ذکر است که مردان، آمریکایی های آفریقایی تبار، و هر فردی بالای ۷۵ سال به نظر می رسد که نسبت به سایرین برای ابتلا به مشکلات سلامتی جدید پس از کووید ۱۹ مستعدتر هستند.
این مطالعات بیان نمی کند که کووید ۱۹ مستقیماً باعث تمام مشکلات سلامت بعدی گزارش شده توسط بیماران است بلکه هشدار می دهند که مشکلات سلامتی پس از ابتلا به کووید حاد سالمندان را تهدید می کند.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله پزشکی بریتانیا (British Medical Journal) منتشر شده و قابل دسترس است.
مترجم:مریم عالمی
منبع: studyfinds
No tags for this post.