نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کشف قاره ای باستانی بین آسیا، اروپا و آفریقا

به گزارش سیناپرس، زیست باستان شناسان پیش از این اعلام کرده بودند  که حدود ۳۴ میلیون سال پیش، اروپای غربی توسط گونه‌ های جانوران آسیایی مستعمره شد که این موضوع منجر به تجدید حیات مهره‌ داران و انقراض پستانداران بومی این منطقه شد. این مهاجرت با عنوان رویدادی ناگهانی  Grand Coupure   شناخته می شود.

به تازگی تیمی از پژوهشگران ترکیه به بررسی این موضوع پرداخته و اعلام کردند: با کمال تعجب، فسیل‌ های یافت شده در بالکان به حضور پستانداران آسیایی در جنوب اروپا بسیار قبل از مهاجرت گراند کوپور اشاره می ‌کند که نشان‌ دهنده مهاجرت قبلی است.
بر این اساس مشخص شد که قبل از گراند کوپور، اروپای غربی و آسیای شرقی برای میلیون ها سال زندگی جانوری جداگانه ای داشتند.به گزارش سیناپرس، شواهد فسیلی نشان می دهد جنگل‌ های اروپا میزبان  خانواده اسب ‌های امروزی و گونه Palaeothers بودند که در حال حاضر منقرض شده اند و در همین زمان آسیا  مملو از گونه های مختلف پستانداران بود که اکنون در هر دو قاره یافت می ‌شوند.

این تیم از دیرینه شناسان اکتشافات قبلی را با توجه به داده های زمین شناسی کنونی مربوط به منطقه ائوسن که مرتبط با بالکان، اروپا و آناتولی، ترکیه امروزی است، بررسی و ارزیابی مجدد کردند.

این بررسی نشان داد که بیشتر این منطقه مسکن جانوران خشکی زی بود که همگن، اما متمایز از بخش های اروپا و آسیا بودند. به عنوان مثال، این جانوران عجیب و غریب شامل کیسه‌ دارانی از آمریکای جنوبی و امبریتوپودا (پستانداران گیاه ‌خوار بزرگ شبیه اسب آبی) می شدند که قبلاً در آفریقا دیده می ‌شد. بنابراین این منطقه باید یک توده خشکی مجزا از قاره‌های همسایه باشد.

در این بیانیه آمده است که این تیم همچنین یک ذخایر فسیلی جدید از پستانداران آسیایی در آناتولی پیدا کرده است که قدمت آن بین ۳۸ تا ۳۵ میلیون سال پیش است. به گزارش سیناپرس،آنها همچنین قطعات فک حیواناتی از گروه  Brontotheres  شبیه کرگدن را پیدا کردند که در پایان دوره ائوسن از بین رفتند.

پژوهشگران در این رابطه گفتند: اطلاعات فوق به زیست باستان شناسان این امکان را داد تا تاریخچه سومین قاره اوراسیا را که بین اروپا، آفریقا و آسیا قرار گرفته است شناسایی کنند. این قاره بالکاناتولیا نامیده شده و حدود ۵۰ میلیون سال پیش وجود داشته و زیستگاه جانوری منحصربه ‌فردی است.

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Earth Science Reviews منتشر شده است.

مترجم: احسان محمدحسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل