دکتر ساره حسینی با اشاره به اینکه خار مریم را با نام ماریتیغال نیز میشناسند، گفت: استفاده از ماریتیغال تاریخچهای بسیار قدیمی دارد. این گیاه قابض، تلخ، معرق، مدر، قیآور، مهیج، اشتها آور و مقوی است و در درمان ناراحتیهای کبدی و کیسه صفرا، یرقان، سیروز کبدی و دفع سموم بدن بکار میرود
دکتر حسینی بیان کرد: شیره حاصل از دانههای ماریتیغال بر روی غشاء سلولهای کبدی اثر میگذارد و از ورود توکسین و دیگر ترکیبات سمی جلوگیری میکند، بنابراین از آسیب به سلولها جلوگیری به عمل میآید.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: تحقیقات صورت گرفتهشده نشان میدهد که ماریتیغال (ترکیب فلاونوئید موجود در دانه) در طب بالینی نیز استفاده میشود و در معالجه سموم سختی که بهوسیله قارچ Amanita تولید میشود، مؤثر است. در خراسان جنوبی از دانه خار مریم برای درمان کبد چرب استفاده میشود.
وی همچنین یادآور شد: مصرف زیاد آن میتواند موجب حالت تهوع گردد.
No tags for this post.