به گزارش سیناپرس، تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد مصرف مکمل کلسیم همراه با ویتامین D می تواند به کاهش وزن کمک کند. محققان طی این مطالعه دریافتند مصرف این دو مکمل منجر به از دست دادن بیشتر چربی شکمی و سایر چربی های بدن در افراد شرکت کننده شد.
گفتنی است نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داده است افرادی که شیر حاوی ویتامین D می نوشند، می تواند کاهش وزن را تا میزان دو برابر بیشتر تجربه کنند. به گزارش سیناپرس، البته این مساله به سادگی هم قابل دسترسی نیست زیرا حدود نیمی از جمعیت جهان ممکن است کمبود ویتامین D داشته باشند و تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین D می تواند به افزایش اشتهای افراد کمک کند.
به گفته متخصصین، غذاهای غنی از ویتامین D شامل ماهی و تخم مرغ روغنی هستند، اما بیشتر افراد ویتامین D خود را از اثر نور خورشید بر روی پوست دریافت می کنند. به گزارش سیناپرس، از سوی دیگر ذکر این موضوع نیز ضروری است که بدن نمی تواند کلسیم تولید کند، بنابراین تنها از طریق دریافت می تواند این ماده را جذب کند.غذاهای سرشار از کلسیم عبارتند از محصولات لبنی، دانه ها، آجیل و سبزیجات تیره و برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ.
به گزارش سیناپرس، کلسیم دارای اهمیت زیادی در تنظیم وزن انسان است و مطالعات نشان می دهد حدود نیمی از افرادی که چاق هستند کمبود کلسیم دارند.
برای این پژوهش، ۵۳ فرد دارای اضافه وزن یا چاق در یک رژیم غذایی با کالری محدود قرار گرفتند. برای بررسی نقش دقیق مکمل ها در روند کاهش وزن، به نیمی از آنها مکمل ۶۰۰ میلی گرم کلسیم و ۱۲۵ واحد بین المللی مکمل ویتامین D3 نیز داده شد.
نتایج نشان داد افرادی که کلسیم و ویتامین D را با هم مصرف می کردند ۲ کیلو ۷۰۰ گرم چربی از دست دادند، در حالی که افراد گروه مقایسه تنها ۱ کیلو ۸۰۰ گرم کاهش چربی را تجربه کردند.
پژوهشگران در این رابطه می گویند: مکمل کلسیم به علاوه ویتامین D3 به مدت ۱۲ هفته باعث افزایش چربی بدن و کاهش چربی احشایی در مصرف کنندگان با کلسیم بسیار کم در طول محدودیت دریافت کالری شد.
به گزارش سیناپرس، اگرچه مکانیسم دقیق چگونگی کمک کلسیم و ویتامین D به کاهش وزن شناخته نشده است اما دانشمندان حدس می زنند کاهش بیشتر توده چربی مشاهده شده در گروه دریافت کننده کلسیم و ویتامین D مطالعه حاضر می تواند ناشی از چندین عامل منتسب به متابولیسم کلسیم باشد.
در وهله نخست نشان داده شده است که یک رژیم غذایی غنی از کلسیم باعث افزایش اکسیداسیون چربی، ترویج آپوپتوز سلول های چربی و کاهش جذب چربی به دلیل تشکیل صابون های اسید چرب کلسیم نامحلول در روده می شود که در نهایت از طریق مدفوع دفع می شوند.
دوم این که مصرف زیاد کلسیم در رژیم غذایی با سرکوب سطوح 1,25-دی هیدروکسی D (1,25-(OH)2D) همراه است که به نوبه خود باعث کاهش هجوم کلسیم به داخل سلول می شود.
شرح کامل این مطالعه در مجله Nutrition منتشر شده است.
مترجم: مریم عالمی
No tags for this post.